Grönt ljus för Rocafort att spela SM

Precis som Padelfeber spekulerade i tidigare i dag ändrar nu förbundet reglerna. Det betyder att utländska spelare bosatta i Sverige får spela SM.

Det innebär konkret att Simon Vasquez kan ställa upp i par med Cayetano Rocafort på SM.

Även andra utländska spelare bosatta i Sverige får grönt ljus att spela SM.

Denna stora förändring släpper alltså förbundet endast några veckor innan SM i Kungälv ska göras – vilket borde slå ner som en rejäl bomb.

”Svenska padelförbundet har efter grundlig genomgång av sina stadgar och med stöd av RF kommit fram till att det inte finns några hinder för utländska spelare som är stadigvarande bosatta i Sverige att delta i SM”, skriver förbundet i ett mejl.

I mejlet står vidare:

Tävlingskommitténs nya tolkning av tävlingsbestämmelserna är följande:

”Enligt Svenska Padelförbundets tävlingsbestämmelser får endast den som är medlem i till Förbundet ansluten förening, har gällande spelarlicens, är svensk medborgare eller har varit folkbokförd i 12 kalendermånader delta i SM- eller DM-tävling.

Den spelaren som är folkbokförd men inte är svensk medborgare ska ha varit medlem i en förening enl ovanstående i minst 12 månader och kan endast spela med någon som är svensk medborgare.

- Det känns bra att vi nu kommit fram till denna lösning som innebär att spelare som bor och verkar här i Sverige också får möjlighet att spela de svenska mästerskapen i Padel, säger Tomas Andersson, ordförande för Svenska Padelförbundet.

Det dröjde inte länge efter förbundets beslut innan Simon Vasquez kunde meddela:

- Jag och Cayetano spelar SM. 

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk