Krönika Återföreningen slutar i succé

Martin Eriksson är övertygad om att Windahl och Vasquez återförening slutar med succé direkt. Och han tror sig också veta vilket lag de slår i finalen.

På herrsidan måste jag såklart börja med återföreningen av Daniel Windahl / Simon Vasquez. Jag minns när de började tävla ihop (vi alla var kollegor då) och även om de båda såklart utvecklats sedan dess såg man redan i deras första match att det fanns en enorm potential. Den stressen de skapade hos motståndarna var unik och de ledde utvecklingen av den nya ”power-padeln” som blivit enormt framgångsrik och som idag återfinns hos många av våra bästa spelare (bland annat Brunström, Falkenström, Stjern och Bonfré).

I dag några år senare är Windahl/Vasquez heltidsproffs där de både tillsammans och på eget håll lett utvecklingen av svensk padel. Det ska såklart bli spännande att få se de spela ihop igen och det är väl inget alltför vågat tips när jag håller de som stora förhandsfavoriter till titeln. Jag tror de kommer gå rent i alla matcher utan setförlust även om de redan i gruppspelet får bekänna färg mot Viktor Stjern / Pierre Bonfré.

 

Jag tror många hoppas på en ”drömfinal” mellan Windahl/Vasquez –  Daniel Appelgren/Cayetano Rocafort men jag är inte säker på att det är de fyra spelarna som gör upp i söndagens final.

Om vi börjar i Grupp A så tror jag Windahl/Vasquez vinner gruppen och Stjern/Bonfré går kommer 2:a (även om Filip Svensson / Staffan Falkenström alltid bjuder på jämna och underhållande matcher).

I grupp B tror jag Appelgren/Rocafort vinner gruppen men de kommer stöta på stenhårt motstånd från Johan Brunström / Anton Andersson. Just nämnda Brunström / Andersson kniper andraplatsen och gör sällskap till semifinal.

Då har vi följande semifinaler:

Windahl/Vasquez–Brunström/Andersson

Appelgren/Rocafort–Stjern/Bonfré

 

Första semfinalen tror jag Windahl/Vasquez vinner hyfsat komfortabelt men i den andra semfinalen tror jag Stjern / Bonfré skräller och slår ut Appelgren/Rocafort. Jag tror att Appelgren inom kort är en av Sveriges absolut bästa forehandspelare men i helgen tror jag Stjern/Bonfré är för rutinerade och kommer få spelet dit de vill. Det kommer att droppas och lobbas och sedan kommer radarparet från Göteborg storma fram på nät. När de väl är på nät kan de utmana alla par. På sikt tror jag Appelgren kommer kunna hantera den typen av spel men i helgen tror jag Stjern / Bonfré drar det längsta strået och vinner efter en riktig rysare där vi fått se underhållande spel, heta känslor och ett eget litet ”minikrig” på banan.

I så fall väntar en final mellan Windahl/Vasquez–Stjern/Bonfré som jag tror de förstnämnda vinner med 6-2 7-5.

/Martin Eriksson

 

 

 

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk