Globen omvandlas till padelcenter

Globen har stått tom sedan den 13 mars på grund av coronaviruset. Men den 1 november blir arenan ett padelcenter.

Det är det nystartade bolaget Globen Padel som abonnerar Ericsson Globe under tiden när alla publika evenemang som varit planerade har skjutits på framtiden på grund av Coronapandemin.

Med start från idag omvandlar Globen Padel Ericsson Globe till en padelhall med hyfsad takhöjd, som kommer att stå klar med 14 bokningsbara padelbanor senast till den 1 november.

- Det känns verkligen bra att vi tar vara på möjligheten att utnyttja en fantastisk lokal, som på grund av tråkiga omständigheter står tom, och fylla den med något som det finns en så enormt stor efterfrågan på just nu såsom padel. Dessutom känns det extra bra att bidra till att skapa fler möjligheter för människor att röra på sig i dessa tider av mycket hemarbete och stillasittande. Vi ser det här som ett fantastiskt tillfälle att kunna erbjuda en unik padelupplevelse för padelbitna, säger Peter Hansson, VD för Globen Padel.

- Att vi fått ihop detta med Globen Padel och nu gör om Ericsson Globe till en

padelhall känns jätteroligt. Evenemangsbranschen står ju idag helt still på grund av det näringsförbud vi har när det kommer till stora evenemang vilket är vår huvudverksamhet, och genom att vi även har väldigt långa ledtider för vår evenemangsplanering behöver vi hitta bra alternativ användning av våra arenor, vilket vi känner att vi nu har gjort med Globen Padel för de nästkommande månaderna, säger Andreas Sand, VD Stockholm Live som driver Ericsson Globe.

Grundarna av Globen Padel är etablerade aktörer inom padel i Sverige, bland andra Peter Hansson och Thomas Arping från Svea Padel, Magnus Bubini från Popup Padel och J´hayber Sverige, samt Patrik Höök och Frida Höök från Padler.se och NOX Sverige.

Totalt kommer Ericsson Globe att rymma 14 padelbanor, varav 2 singelbanor. 4 av banorna är väl tilltagna ytor runtomkring för att spelarna ska kunna röra sig fritt utanför buren under spel.

Johan HÅkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk