Äntligen ett smart och lätt sätt att hitta rätt spelare

En smart app som hjälper dig att hitta perfekt spel efter din nivå. Men Padel Mates är så mycket mer. "Vi kan bli en av världens största plattformar för padel".

Det har även tidigare funnits appar och andra hjälpmedel för att vi lättare ska hitta padelkompisar att spela med. Men ingen har tagit det så långt och smart som Padel Mates.

- Vi såg att det fanns ett behov med bra matchning, men vi ville göra så mycket mer. Vi ville bygga en communitykänsla, säger Josef Badro.

Det första som möter en som ny användare när man laddat ner appen Padel Mates är några enkla frågor som man ska svara på. Dessa hjälper appen att hyfsat rätt bedöma din nivå som spelare – från 1 till 10. Sedan får man även fylla i vilka hallar och tider som är intressanta för just dig.

Och det är nu som det riktigt fiffiga kommer. För så fort någon skapar en match som stämmer in med din beskrivning får du en push i mobilen. Allt du då behöver göra är att boka in dig för det spelet. Om du sedan godkänns så är det ”game on”.

På samma sätt kan varje användare skapa matcher och bestämma vilka nivåer av spelare som är intressanta.

Ska Rmavbild 2020 12 06 Kl 134154Daniel Dawood och Josef Badro ligger bakom appen Padel Mates.

De som uppfunnit appen Padel Mates heter Daniel Dawood och Josef Badro. I sitt arbete har de verkligen försökt tänka på allt och under resans gång har de hela tiden jobbat med uppdateringar och förbättringar.

Som att du efter en match kan bedöma dina medspelares styrka. Det innebär att om någon spelare är sämre eller bättre än sin ”ranking” i appen så går det lätt att se på andra spelares omdömen.

Din ranking, eller poäng, är inte statisk, utan påverkas av varje match du spelar. På så sätt kommer du snabbt att hamna väldigt rätt.

- Varje match du vinner ger tio poäng. Förlorar du så blir det minus tio. Så nivån justeras hela tiden, säger Daniel Dawood.

Något som också ger varje spel en liten extra krydda.

- Jag har själv spelat ganska mycket via appen. En del spelare bryr sig och är tävlingsinriktade, men en del vill bara ha kul och tar det inte alls allvarligt, säger Daniel.

Han är ingenjör i grunden och har jobbat en del med innovativ digitalisering. Kanske är det den bakgrunden som gjorde att han ville ta Padel Mates ännu längre, bli ännu mer komplett. En riktig plattform för padel.

- I Padel Mates kan man följa varandra, chatta, få en communitykänsla. Det skapas en gruppchatt till varje match.

Dessutom har Padel Mates en flik för ”Nyheter”, där artiklar om padel samlas. En annan flik heter ”Videoklipp”, där du lika lätt kommer åt instruktionsfilmer.

- Här har vi haft ett Omnitänk. Vi har även fler saker på gång och egentligen ser jag inget tak för den här appen. Padel Mates kan bli en av världens största plattformar för padel, säger Daniel Dawood självsäkert.

Padel Mates har varit igång ett tag och hela tiden har Josef och Daniel använt feedback till att fila på detaljer och förbättra.

Ska Rmavbild 2020 12 06 Kl 134214

Padel Mates skapar enkelt spel och du får notiser om de som passar just dig.

En förändring som infördes nyligen är att varje användare nu kan filtrera på center och där se alla tillgängliga spelare efter nivå. Det innebär att man lätt kan se vilka som har högst poäng i just den hallen och det gör det enkelt att kontakta spelare som har liknande spelnivå som en själv.

Ska Rmavbild 2020 12 06 Kl 135127

Nu kan man se spelare efter nivå på varje padelcenter. På så sätt kan du enklare hitta spelare på din nivå.

Redan i dag finns de flesta hallar i Sverige inlagda, men även många hallar i Spanien och i våra grannländer. Sakta men säkert fylls utbudet på och appen ska även innehålla flera olika språk. I dag kan man välja mellan svenska och engelska.

- Vi kommer sakta men säkert att vända oss mot nya länder. I Sverige har vi redan i dag flera tusen användare. Främst i de största städerna, men vi ser att det börjar spridas ut i landet till mindre städer.

Vad är den största fördelen med Padel Mates?

- Enkelheten, med notifikationssystemet får du till en match med väldigt få klick. Sedan vill man ju inte möta sina vänner hela tiden. Man vill spela med nya motståndare och utvecklas. Vi ser ofta att två samspelta vill utmana andra. Sedan finns många som använder appen för att planera in sina matcher speciellt när det är så svårt med bokningstider.

- I framtiden ser vi appen som en variant av Über. Du kommer till en ny stad, kanske på tjänsteresa, och kan då lätt skapa ett spel eller hoppa in i något med spelare på exakt din nivå. Detta händer redan idag i Sverige, målet är att göra det internationellt.

Hur har responsen varit bland spelarna?

- Vi får mycket positiv feedback som ger oss energi att fortsätta utveckla plattformen. Många tycker verkligen att de får ut något av appen. Flera hallar har även vänt sig till oss och vill att vi ska bygga seriespel då vi redan har spelnivåerna och statistiken i appen vilket förenklar administrationen med mera.

Här kan du ladda ner appen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk