Nye ordföranden: "Nu har vi kraften"

En ny styrelse är vald. Ordföranden berättar om vilka utmaningar som väntar de kommande åren.

Under söndagen höll Padelförbundets årsmöte i skånska Löddeköpinge, för övrigt spelort för den första tourtävlingen om ett par veckor.

Där valdes den nya styrelsen och det blev valberedningens förslag som gick igenom.

Det betyder att Tomas Persson tar klivet upp från vice ordförande till ordförande.

Dessutom tillkommer några nya namn i styrelsen:

Samuel Godberg, Uppsala Padelcenter, Charlotta Aronsson Uppsalastudenternas IF och Novy Karlsson, Ekerö, går in som ordinarie ledamöter.

Mattias Mikulski från Stockholm blir suppleant.

Tillskott som den nye ordföranden jublar över:

- Valberedningen vet vilka kompetenser vi har letat efter. Och nu känns det som vi får in ett gäng med hjärta, drivkraft och engagemang. Det känns förjädra bra.

Vilka blir styrelsens största utmaningar?

- Högst prioritet har landslagen och vår satsning mot EM. Det brådskar. Vi har berett frågan men inte tagit några beslut än. Men där måste allt från förbundskaptener till kriterier hur EM-laget ska tas ut lösas.

Tomas Persson berättar också att förbundet tänker utse fyra regionansvariga runt om i Sverige.

- Där är tre av fyra namn i princip klara. Tillsammans ska vi sedan jobba fram ett ramverk för hur regionerna ska jobba. De får sedan arbeta fram en verksamhetsplan för 2017.

En annan punkt som är högt prioriterad är dam- och ungdomspadeln.

- Det har varit eftersatt från förbundets sida och det måste prioriteras. Delvis i samarbete med de regionala arbetssätten. Ungdomspadeln är framtiden. Tittar vi på det vi kallar elit idag så är det förmodligen en annan elit vi sätter på banan om fem år. Spelare som på ett annat sätt har fått växa upp med padeln. Det är en stor generationsväxling på gång.

- Det är också viktigt att göra det möjligt för den stora ungdomsmassan att spela padel.

Hur ska styrelsen jobba? Blir det särskilda ansvarsområden för varje ledamot?

- Alla ska bidra, men det blir så att varje person har ansvar för något eller några ansvarsområden. Om det sedan bildas utskott eller kommittéer återstår att se. Men detta är något vi inte haft kraft och resurser till tidigare.

Tomas Persson berättar att det redan tagits beslut om ett extra årsmöte till hösten, där det ska göras ett tillägg till stadgan. Det handlar om hur personer som har ekonomiska intressen inom padeln kan sitta i styrelsen.

- Frågan togs ju till sin spets när vår styrelsemedlem Robert Tello fick SM till Halmstad. Och nu har i även fått in Samuel Godberg i styrelsen som även han har ekonomiska intressen i ett padelcenter. Men jag är helt övertygad om att vi löser detta.

Hur mår förbundet ekonomiskt?

- Vi har kraftigt ökat omsättningen från 2015 till 2016 – men vi gör ett minus på drygt 30 000 kronor. Det beror egentligen på två olika saker: landslaget och SM.

Berätta.

- Landslagssatsningen mot VM blev lite dyrare än vi trott. Vi hade inte riktigt några referenser och uppskattade kostnaderna lite fel. Det var omkostnader kring samlingar och läger, men även kostnader kring kaptenerna.

- Den andra punkten var SM där vi helt enkelt räknade fel på hur många lag som skulle kunna delta. Vi trodde på 128 men det blev i själva verket 88 lag. Så det blev mindre intäkter för anmälningar än vi hade trott.

Hur mår förbundet i övrigt?

- I dag mår vi riktigt bra. Tidigare har vi haft två vakanser och en avhoppad ordförande. Det har gjort att vi fått ägna oss åt brandkårsutryckningar och att laga med skruv och mutter. Men det är  historia nu. Bristerna är identifierade och vi har en handlingsplan för 2017. I dag har vi stor potential att börja med något bra. Vi har inte bara en styrelse som kan hänga med i utvecklingen, utan i vissa lägen även leda den.

Johan Håkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk