Bra tips som jag försöker följa

Padelpappan kämpar vidare med sin padel och har snappat upp en hel del tips som han försöker följa. Tips som han här delar med sig av.

Denna gång tänkte jag dela med mig av tips jag tagit åt mig och saker som jag tänkt jobba på under närmaste tiden.

En klok man som nyligen vann en stor turnering ihop med en världsstjärna sa att du har alltid mer tid i padel än du tror. Det är något jag försöker bära med mig varje gång jag spelar och inte försöka stressa efter bollen. Det går oftast rätt så bra.

När jag spelar så försöker jag vara som ett gummiband ihop med min partner både framme vid nät och bak i planen. Bak i planen håller jag mig bakom servelinjen och framme vid nät står jag någon meter från nät och går endast fram om jag har ett bra läge. Volley försöker jag slå med rätt fot fram vilket innebär att jag går fram med vänster fot vid forehandvolley och höger vid backhandvolley. Hamnar jag på en bit från nät och inte bakom servelinjen så går många poäng förlorade. Det gäller att hela tiden jobba upp och ner i banan.

Lobben har varit en stor del av mitt spel för att försöka återta nätet. Lyssnade på padeltrainers taktikgenomgång och ska försöka att bara slå lobben när jag behöver. Nu när jag möter bättre motstånd så får vi ofta tillbaka ett hårt slag på en lobb. Jag måste försöka lobben mer ut mot hörnen. Möter ni någon som har en grym smash så kan ett tips vara att försöka lägga lobben på dennes backhand.

På den nivå jag spelar så är misstagen en stor del av förlorade poäng. Minimera misstagen så ökar möjligheten till framgång. Kom ihåg att man ofta har mer tid än vad man tror.

Många försöker slå sina servar i glaset och i början är det svårt att ta emot den. Mitt utgångsläge i serven är nära mittlinjen och så försöker jag variera mellan slå mot glaset och slå i mitten (sanningsenligt så går de flesta mot glaset). När jag servat ska jag blixtsnabbt fram på nät i teorin. I praktiken så går det inte jättefort alltid och då blir det svårt när returen kommer tillbaka. Sikta på att alltid komma fram på nät efter serven för genom att äga nätet vinner ni matcher.

När jag returnerar så går jag numera oftast lågt mot den som servar eller i semafor höjd. Har upptäckt att många inte kan avgöra med en volley som kommer i axelhöjd. Målet är att i varje match inte missa en retur och det har ännu inte hänt.

Vad kommer då att vara mina mål närmaste tiden? Bandejan (ett slag över huvudet som är ett försvarsslag mot motstånadarens lobbar med syfte att försvara nät)  är ett slag jag väldigt gärna vill få till och som jag tror kan gynna mitt spel då en smash långt bak i plan sällan blir bra. Att peka på bollen innan jag smashar får jag inte till. Istället kryper jag ihop med hela kroppen och det är inte bra för mina axlar. Det sista jag ska jobba på är att få till bra offensiva slag från folks lobbar och att ta dessa i rätt läge.

Hur ska jag då få till detta? Felet som jag gör och många med mig är att jag bara spelar matcher hela tiden med 5 minuters inbollning.  Min kompis padelfotografen fick ett bra tips av Daniel Windahl. Ägna 20 minuter åt drills och sedan match i 40 minuter. Måste jag testa. För att utveckla mig som spelare ska jag ta en del pt-timmar och även köra själv med bollmaskin. De få pt timmar jag tagit har verkligen gett mig mycket men man glömmer fort bort det man ska göra och repetition är lärdomens moder. Jag lovar även att köra uppvärmning innan jag spelar och även stretcha efter jag spelat. Som 42 åring är man ingen ungdom längre...

Till sist vill jag tipsa om något som Sveriges artistelit sjöng i samband med en stor välgörenhetsgala i Globen. ”ingen kan göra allt, men alla kan göra nåt” Jag vill rekommendera alla padelvänner att utmana varann i challenge4charity vilket innebär att förlorande lag skänker valfri slant till välgörenhet. Sist jag körde en sådan gick det pengar till Unicef och barn med ögonsjukdomar. Nästa gång tänkte jag prata om utrustning.

/Padelpappan

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk