Känner tacksamhet för en otrolig erfarenhet

Daniel Windahl och Simon Vasquez har laddat upp inför årets första SPT-tävling med ett läger i Barcelona. I sin blogg berättar Windahl om tiden i Spanien och vad de fick träna på.

Vilka veckor det har varit sen jag sist skrev och vilka veckor det kommer bli. Vet inte riktigt var jag ska starta. Men jag vill nog börja med att hylla några av mina elever i Uppsala.

De har precis varit med de bästa juniorerna i Sverige och tränat i Nerja, Spanien. Jag känner sån otrolig glädje när man ser sån utveckling och engagemang de ger för att verkligen fortsätta, sträva uppåt och börja tävla landet runt. Blir riktigt glad. Så en applåd genom internet för er, Gunnar och Aron.

För mig har det också varit händelserikt.

Avslutar idag ett träningsläger med Marcela Ferraris team i Barcelona. Mycket padel och mycket fys. Är uppe i 15 pass på 7 dagar. Alla de timmarna har varit grymt fokuserade. Marcela är ju en sådan perfektionist som aldrig ger sig men fortfarande är otroligt ödmjuk. Jag och Simon ser ju detta som en enorm erfarenhet och vi är tacksamma att få ha hennes hjälp i våran utveckling tack var Just Ten, plus att  samtidigt kunna få hjälpen av Dani Dios nere i marbella. 

 

 

Ofta såg Schemat ut så här:

Uppvärmning 10:30-11:00

Padel 11-13

Padel 17-18:00

Fyspass 18:30-19:30/20:00

Ska Rmavbild 2019 02 28 Kl 105549

Hård fys varje dag väntade Simon och Daniel.

 

Vi har fokuserat väldigt mycket på vårt samarbete. Hur vi läser av varandra och hur vi hjälper till strategiskt. Såklart har det innehållit teknikpass där vi båda har fått ”aha”-känslor dvs att man får känslan ” aha, såhär ska det kännas när man får till det”. Just det tycker jag Marcela är otrolig på. Att få till dessa känslor och förståelse från spelaren. Det är väl därför hon har tränat padelns största spelare genom tiderna, Bela. 

Men det som skiljer träningarna åt från hemma enligt mig och Simon är att tempot på träningen med Marcela är RIKTIGT högt. Tror inte många förstår hur snabbt det går. ” lägg dig ner på mage annars riskera du att bollen går igenom dig”- tempot är rätt nära beskrivningen. För kan man börja hantera ett högt tempo på träning, då blir det lättare på match. Samma filosofi hade Miguel också. 

Kanske blir det mindre spel men du lär dig väldigt mycket om du kan börja kontrollera det mer och mer.

Säger inte att alla nybörjare ska in och skjuta nyårsracketer nästa pass men när du väl har lärt dig kontrollera samtliga slag måste du kunna hantera det i ett betydligt högre tempo, speciellt utomhus. Det är där jag och Simon är nu. Dvs Marcelas filosofi är att spela svår padel på träning vilket man ska bli van vid om man vill ta stora steg framåt. Självklart måste det vara så att du sätter slagen och inte bara missar. På match är det såklart du ska spela säkrare men då är du van vid ett högt tempo. 

Ska Rmavbild 2019 02 28 Kl 105618Marcela Ferrari kör hårt med Simon och Daniel och tvingar dem att spela svårt på träningen för att vänja sig vid ett högre tempo.

 

Herregud vilken coach Marcela är. Man ser verkligen vilken familj hon har skapat med sitt team och ungdomsspelare. Fokus, glädje, uppskattning och målmedvetenhet. 

 

Härnäst väntar och SPT-Luleå. Åker direkt från Barcelona till Luleå. Kanske inte helt optimal uppladdning men vi åker definitivt dit med en bra känsla. Otroligt tufft startfält vilket är enormt roligt. Tror alla eftersöker detta ultimata motståndet vilket i sin tur blir utveckling. Ska bli väldigt roligt att återigen komma till Norrland som brukar vara ruskigt bra på att organisera tävlingar.

 

Kan också tänka mig att ni har läst om Ryska Postens värvningar. Väldigt roligt att ta dö på frågan från Simon ” när går du över till RPPT?”. Känns riktigt roligt att gå med och kunna ta ett kliv framåt i satsningen tillsammans som ett team. Detta gör att vi kan resa och tävla mycket mer. Men framförallt vara i Spanien där det bästa spelarna och coacherna är. Att få team känslan är otroligt viktigt och det kommer hjälpa oerhört mycket i längden. 

 

Vi hörs snart igen

DW

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk