"Hur i helvete räknar ni, tjejer"

Att först vinna en match, för att sedan förlora den - och sedan vinna den igen - hur är det möjligt? Ja, i Annas padelliv händer det mesta...

I helgen deltog jag i en tävling där jag och min partner lyckades med konststycket att först förlora matchen för att sen vinna men till sist trots allt förlora den. 

Jag kan lägga hur mycket pengar som helst på träning och jaga känslan av att utvecklas och bli bättre på plan men det hjälper föga så länge jag inte kan räkna! 

Vi förlorade första set med 2-6. Gick ut i pausen, snackade ihop oss och och kom tillbaka med ny energi, bättre spel och vann andra set med 6-4. 

 Inför det avgörande tiebreaket hade vi en go känsla och vi var på G. Men där mitt i allt gick vi bort oss totalt.

Vi förlorade de första två bollarna, lyckades hämta upp till 1-2. Jag fick in ett kanonslag som skulle gett oss 2-2 men motståndarna dömde ut den. Efter diskussion valde vi att spela om bollen och vi vann. Tog oss vidare upp till 5-2, tappade en boll men kämpade vidare och vid 9-4 till oss säger min partner ”nu servar jag hem det”. Tyvärr missade vi den chansen men vid 9-5 säger vi till varandra ”en boll till, vi behöver bara ta en boll till”. Vilket vi gör men istället för att jubla över vår seger hör vi oss själva och motståndarna säga 9-9. Ursäkta mig men vad hände där och varför? Hur kan fyra personer på samma plan räkna så galet fel? Vi spelade vidare och när jag drog ut bollen i gallret jublade motståndarna och fastslog att de vunnit tiebreak med 11-9. 

 

Besvikna och irriterade kliver vi av plan. Konstaterar att det är riktigt jäkla dåligt av oss att tappa matchen så totalt. Vi hade den ju som i en liten ask. Vi förstod verkligen inte alls vad som hände och det kändes konstigt hur siffrorna bara rusade iväg. 

När min partner tittar på sin mobil och fått sms från sin man som följt hel matchen via livestremingen får vi svaret på vad det egentligen var som hände. Han skrev något i stil med ”Hur i helvete räknar ni tjejer? Varför spelar ni vidare när ni redan vunnit matchen? Ni vann med 10-5 men spelar vidare. Vad håller ni på med?” 

 

Ja vad höll vi på med? Jag tyckte att det kändes konstigt men istället för att stanna upp och reda ut den märkliga känslan spelade vi bara på. Jag tänkte att det var jag som inte hade koll och litade på att de andra tre räknade rätt. Dålig ursäkt men så var det.

 

Vi pratade med tävlingsledningen. Förväntar oss absolut inte att få tillgodoräkna oss segern men vi ville i alla fall berätta vad som hänt. Kände att motståndarna borde få samma information som vi om hur illa vi alla räknat. Vi tittade igenom hela tiebreaket med tävlingsledningen, räknade högt och skrev tillsammans ner poäng för poäng och mycket riktigt, vi vinner matchen med 10-5. Inte nog med att vi spelar vidare och inte förstår att vi vunnit så slutar vi matchen när det står 11-10 till motståndarna. En siffra de absolut inte kan vinna med, man måste vinna med två bollar. Men vi konstaterar till sist att de vunnit med 11-9. Ja, ni fattar, det var inte en siffra rätt någonstans. 

 

Efter totalt kaos hos alla inblandade (vilka jag i ren respekt till väljer att inte hänga ut här) accepterar motståndarna faktumet att vi vann med 10-5 men trots detta spelas tiebreaket om. Med facit i hand skulle vi bara kastat in handduken och accepterat att vi slarvade bort den där vinsten helt och hållet på egen hand. Vi skulle aldrig spelat om tb för nu förlorade vi med 6-10.

Vi förlorar därmed en match som vi svart på vitt fått se att vi vunnit men inte då i stunden hade förmåga att själv inse. 

 

Allt blev fel i den här matchen. Vi var stressade, tog inga pauser, bytte inte sida vid 1,3,5 game osv. Vi bara körde på och jag har inget bra svar på varför. Gör ett tappert försök att skylla på att jag är orutinerad men det är knappt att jag kan acceptera den ursäkten själv....Det här var bara pinsamt dåligt! Dessutom hade vi aldrig fått en chans att reda upp vad som egentligen hände om inte matchen streamats. Ska jag framöver tvingas filma alla mina matcher och kräva att få använda mig av det inspelade materialet inte bara för att döma in eller ut en boll utan i mitt fall också för att lyckas räkna rätt hela matchen rakt igenom??? 

 

Skäms en liten stund och funderar på när kommande mattekurs för årskurs 1 starta. 1+1 =2, det vet jag men att siffrorna 10-5 i ett tb betyder att vi vunnit matchen är tydligen inget jag ännu lärt mig att begripa. 

Tack och god natt från en skamsen rookie 🙈 #göromgörrätt #pinsamtvärre  

// Anna

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk