Helgmix med kycklingar och pirater.

Andréas Johansson gör ett svep över padelvärldens stora och små glädjeämnen.

Där jag växte upp läste man noggrant dagstidningen Norra Skåne. I den kunde man läsa en charmig mix av kor som var på vift och raggarträffar som spårat ur. Varje lördag bjöd sportredaktionen på en helgmix där man blandade högt och lågt och elit med motionärsidrott ur alla möjliga dimensioner. Här kommer min alldeles egna helgmix. Trevlig helg och läsning!

 

World Padel Tour – Sevilla Open går in i slutfasen och idag spelas semifinalerna. Tänka sig att de spelare som imponerade mest i Helsingborg Challenger åkte ut i första omgången: Concepción, Maty Marina, Alé Ruiz, Alvaro Cepero, Seba Nerone, Yribarren. Juniorerna Garrido/Barahona tog sig inte ens till kvalet utan förlorade i förkvalet.

 

I Spanien tävlar man i kategorier 1-5 (där 5 är lägst nivå). Det är fritt fram att anmäla sig i vilken kategori man vill. För vissa är det lockande att anmälda sig medvetet i för låg kategori för att ta hem förstapriset (som ofta är ett rack som man kan sälja). Dessa spelare kallas i Spanien för pirater.

Skaermavbild 2017 09 09 Kl 112427

”Piratas” – Erövrar racketar i låga kategorier.

I helgen är det läger för bruttotrupperna (dam och herr) samt en stor helg för förbundet i Löddeköpinge med såväl styrelse som utskottsmöten. Själv ska jag vara på plats hela söndagen för att jobba vidare med förbundets grundläggande tränarutbildning. Nytt och slipat format väntar.

Visste ni att Sverige skickar ett juniorlandslag till junior-VM i Málaga?

Uppsalagänget annonserar just nu om en padelresa till Barcelona. Den ser riktigt läcker ut med träning på Belas klubb Stars padel och möte med självaste Bela. Häftigt.

Nu är han på plats i Granada, Calle Knutsson. Första svensk som flyttar för att, utöver studier, ge padelkarriären en chans. Blir otroligt spännande att följa Callito! #sverigespaquito

 

Skaermavbild 2017 09 09 Kl 112411

Calle på WPT – Granadabo från och med i måndags.

 

I samband med att Juuso och Mikko vann SPT Challengern i Malmö postades följande bild på Instagram:

 

Skaermavbild 2017 09 09 Kl 112343

Kycklingarna vann i Malmö!

 

Översättningen visade att ”Finska kycklingar” tog segern. Jag trodde det var översättningsfunktionen som spökade men tydligen kallas finska padellandslaget ”The chickens/Kycklingarna”. En liten flirt till finska hockeylandslagets ”lejonen” eller basketlandslagets ”vargarna”.

Försäkringen som ingår i vår spelarlicens via förbundet är en ren olycksfallsförsäkring och enbart om jag som spelare blivit utsatt för yttre våld eller skadan uppkommit via okontrollerad rörelse finns viss ersättning att hämta. Tydligen är hälsenebrott ett undantag.

Estrella Damm fundación är en känd och anrik akademi i Madrid. Syftet är kort och gott: Skapa mästare. Elever i åldern 8-18 fostras i vad som är en god människa och medspelare samt till att bli maskiner på banan. Och nog börjar det synas att de gör rätt då spelare som Alé Galan, Barahona, Momo Gonzalez är fostrade i akademin och nu skördar framgångar på WPT. Inte minst så är en väldigt stor andel av spanska juniorlandslaget fostrade i akademin.

Estrella Damm Fundacíon säkerställer Spaniens position som världsledande.

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk