Juli blir en magisk padelmånad

Andréas Johansson ser fram emot en sommarmånad som blir helt fantastisk för en padelälskare. VM-kval, Vilshärad och WPT i Båstad väntar.

Vädret levererar vecka ut och vecka in och vi har i princip haft högsommar sedan i början på maj i Skåne. Sommarkänslan är total med alla uteservering och storbildsskärmar som visar Sveriges framfart i VM. Kvartsfinal, den såg jag inte komma. Och mer kan det absolut bli – med kvalet inkluderat har vi ju faktiskt knäckt tuffare nötter än England.

Den svenska padelsäsongen vill inte vara sämre och kommande veckor är stekheta. Padel365 Open i Luleå var startskottet på en väldigt intressant och intensiv period som i princip sträcker sig hela vägen fram till SM i Linköping 7-9 September.

Det har varit rejält med ros till det arrangerade Luleågänget och jag har ju själv fått känna på stämningen, värmen och mottagandet i Luleå ett par gånger och det är en riktig höjdpunkt. Kärleken till sporten lyser igenom i allt och man går ett par extra steg för att gästerna ska trivas. Fantastiskt. Och stort grattis till alla vinnare där uppe! Med den absoluta toppen frånvarande på damsidan var jag väldigt nyfiken på hur damklassen skulle sluta; dels för att dessa par sällan möts men också för att det är en helt annan grej att ställa upp i en tävling där man har stor chans och är favorit jämfört med sammanhang där man bara har allt att vinna och ingen har förväntningar på ens prestation.

 

Skaermavbild 2018 07 04 Kl 192654

Anna Åkerberg och Emmie Ekdahl visade att de pallade med ett favorittryck. Foto: Padelstreamer.com

Det glädjer även en assisterande förbundskapten att våra svenska herrar börjar att få nycklar och verktyg till att kunna neutralisera en sådan gedigen klasspelare som Willy Castañon, eller var det bara så att det var matchstart kl 09:00 som knäckte honom? Skämt och sido, snyggt Danne och Simon!

Så vad väntar nu? Om en dryg vecka samlas herrtruppen på Helsingborg Racketklubb för träning och ”get together” dagen innan avfärd till Warszawa. Väl i Polens huvudstad väntar match i tur och ordning mot Litauen, Polen och på söndagen Österrike. Sedan hemfärd sent på söndagskvällen. I potten ligger en plats till VM i Paraguay i månadsskiftet oktober/november. Jag är taggad till tänderna och det går någon timme varje dag till förberedelser inför trippen. Inte scouting direkt men det är många praktiska ting som ska på plats. Vi kan nog inte förvänta oss någon vallfärd likt den ström av svenska fotbollssupportrar till Ryssland men några svenska padelfans dyker säkert upp. Jag kommer också att göra vad jag kan via instagram för att rapportera hem.

Skaermavbild 2018 07 04 Kl 192723

Simon Vasquez och Daniel Windahl visar storform inför VM-kvalet. Foto: Padelstreamer.com

Helgen därefter Vilshärad Masters. Jag vet inte mycket om startfältet än mer än att det är en superintressant tävling för mig att följa utifrån min roll. Våra spelare får chans att möta tufft internationellt motstånd och dessutom utomhus (vårt antagande är att VM spelas utomhus). Har bara hört gott om Vilshärad Masters (förutom vinden och regnet första året) och ser väldigt mycket fram mot att vara på plats och uppleva stämningen.

Själva finalen i juli har ni nog alla koll på – WORLD PADEL TOUR i Båstad. Låt oss se om Bela och Lima kommer dit som världsettor eller ej. Det är nämligen så att om Sanyo går längre än dem i veckans WPT Master i Valencia så har vi en ny världsetta på herrsidan för första gången på 15 år!!

Augusti lär vi återkomma till här. Jag kommer givetvis rapportera om här i bloggen vad vi tränat på under landslagslägret andra helgen i augusti men först kan ni förvänta er inlägg om ”VM-kvalet i Warszawa inifrån” där ni får ta del av mina och lagets dagar under VM-kvalet.

Vi ses kring banorna!

Andréas

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk