"Jag fick energi av mötet"

Andréas Johansson besökte årsmötet och rapporterar nu inifrån mötesrummet.

Jag delar bilden med de mötesdeltagare jag pratat med: årsmötet var klart över förväntan, väl förberett och kändes positivt.

Jag fick energi av mötet via att de diskussioner som fick plats var konstruktiva och givande. Högt i tak och de som var där bidrog, delade med sig och allt hölls på en bra nivå med fokus på lösningar. Den mix av erfarenheter inom näringsliv, föreningsliv på olika håll och från olika idrotter som fanns i rummet (och via telefon) kändes stark. Nu var där fler med i mötet än vad som kommer att sitta i förbundets styrelse men jag hoppas att dessa personer med flera kommer fortsätta att ge konstruktiva inspel även innehållande förslag på lösningar.

De personer som kommer in i styrelsen har jag haft förmånen att träffa i lite olika sammanhang. Samuel (Uppsala), Novy (Ekerö), Charlotta (Uppsala SIF) och jag är stensäker på dessa personer kommer bidra mycket ur många aspekter och komplettera de kompentenser som redan finns i styrlesen. Suppleanterna Mattias (Sthlm) och Pär (Lödde) likaså. Och alla i Padelsverige skall vara glada för att Tomas Persson (Hässleholm) har tackat ja till uppdraget som ordförande – en ledare ut i fingerspetsarna med den erfarenhet som behövs både från näringslivet och idrotten. Givetvis rejält biten av padel även han. Allo, Robban och Magnus sitter kvar.

Angående ansökan om inträde i riksidrottsförbundet så känns det väldigt ovisst. En förutsättning som jag lärde mig igår är att samtliga klubbar som är medlemmar i förbundet skall kunna påvisa verksamhet samt att den sker ideellt. Då vi inte direkt har någon marginal ner till de 25 föreningar som är ett grundkrav så krävs det att alla klubbar har sina mötesprotokoll, verksamhetsberättelser och räkenskaper i ordning. Lite rädd att så inte är fallet idag.

Vidare så kan vi konstatera att förbundet gör ett minusresultat för verksamhetsåret 2016 som motsvarar cirka 10% av omsättningen (33 000tkr). Där landslag och minskade intäkter på grund av ändrat format på SM kostat mer än förväntat. Majoritet ansåg att där är potential och utrymme för höjning av klubbars medlemsavgift, tävlingars sanktionsavgift samt licensavgifter.

Två högprioriterade områden framöver är att hitta en lösning och ge tydlighet kring hur landslagsledningen skall se ut samt få igång fungerande regionsverksamhet med öst, väst, norr och sydregioner. Fokus framöver kommer också att vara att skapa förutsättningar för att få igång barn och ungdomspadeln samt nå den potential som dampadeln har. Mindre fokus på herrarna generellt med argumentet att det flyger av sig själv. Helt rätt enligt mig.

Jag har själv fått samtal ifrån norr och försökt dela med mig så mycket av mötet som möjligt. Söder och öst var representerade i mötet och jag hoppas innerligt att vi har intresse även i väst av förbundets arbete. Jag tror på det här.

Givetvis kunde jag inte hålla mig ifrån att svettas lite ihop med Mac, Sergio och David innan mötet. SPT på Sportcenter Syd kommer att bli en grym tävling och jag är helt övertygad om att arrangemanget kommer att hålla toppklass. Anläggningen förtjänar festen!

Andréas 

Img 3186

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk