Dags för det gamla ridskoletricket

"Gabo fick agera målvakt i sin hörna, en mer otacksam uppgift än att vara naken på en paintballbana tillsammans med 8 polare på svensexa."

 

Så var touren igång, med pompa och ståt bör tilläggas. Mina höga förväntningar på arrangemanget slogs med råge. Lödde Padel Club har lagt ribban ordentligt för tävlingar i allmänhet och touren i synnerhet. Trevlig personal, bra organisation, fantastisk anläggning för ändamålet och livesändning ”level 2”. Väldigt genuint och fin överblick ges via smash.matchi.se! Allt kompletterat av Padelfebers närvaro och rapportering. SNYGGT! 5 av 5 blir mitt betyg.

Det ger jag dock inte min egen insats. Vi gör en riktigt bra match mot Beer/Hjalmarsson i första omgången, jag njöt av att vara på banan och spelet fungerade.

Img 3349

SPT i Löddeköpinge, säsongen är igång på allvar!

 

Men i kvarten tog det tvärstopp mot slutsegrarna Bobby och Pålle. Jag är den första att backa upp ”Padelfeber-Johans” hyllning till Bobby som publicerades efter PC-Open. Jag blev avklädd i diagonalen och missarna ökade i takt med osäkerheten. Om jag njöt i första matchen så var det raka motsatsen under andra set i kvartsfinalen. Mot Sveriges just nu bästa par måste jag prestera på mitt absoluta max om vi ska ha någon chans överhuvudtaget. Gabo fick agera målvakt i sin hörna, en mer otacksam uppgift än att vara naken på en paintballbana tillsammans med 8 polare på svensexa. Det är väldig frustrerande mentalt att ha en partner (jag) som sätter en i trubbel konstant, trots det kände jag hans stöd hela tiden och även på vägen hem efter tävlingen när jag var allt annat än resonabel och klarsynt. Haha. Med 48 timmars distans känns det bättre iaf.

Jag har lättare att ta en förlust om jag känner att jag spelat bra och fått ut mitt bästa. Jag vek ner mig när jag behövde stäppa upp men jag ska ju inte heller glömma att där är två killar på andra sidan som gör allt för att göra matchen till min mardröm. Det lyckades dem med. Hatten av och jag säger grattis Pålle och Bobby även här i bloggen!

Jag tillämpade det gamla ridskoletricket; om man ramlat av hästen rejält är det viktigt att man snabbt är uppe på den igen så idag (läs igår) var det träning 09:00-10:00 med Gabo. Jag har fått en läxa att jobba på inför SPT Göteborg och inte minst påminde han mig om att padel ska vara roligt och kul i första hand!

Mina förhandstips måste jag ju nämna eftersom jag lyckades snubbla in dem rätt väl. Herrarnas B-klass vanns av Bonfré/Stjern. Brodén/Andersson och Pålsson/Seger stod hela vägen fram till final. Jag och Gabo lyckades inte störa men det gjorde Sonesson/Pozo. Luís är bara i början på sin padelkarriär och att resa och tävla utomlands är såklart en supernyttig erfarenhet för honom. Jag är helt säker på att redan nästa gång han kommer till Sverige så är han ännu bättre tack vare erfarenheten från denna helg. I slutet av april/början på maj åker jag och Christoffer ner och härjar hos honom i Málaga.

 

Img 3298Grymt genrep med Sonesson, Luís och Gabo under torsdagen.

Damklassen ligger mig väldigt varmt om hjärtat och jag såg varje boll i finalen via livesändningen. Lite märklig situation för mig då jag tränar både Billie och Anna och via dem även varit på banan med Antonette och Sofia. Som tränare sitter jag och hoppas på bra spel men framför allt rätt beslut, rätt positionering och bra defensiv från båda sidor, jättemärklig känsla. Men kul. Den obesegrade sviten är över och Anna och Sofia var dem som stod för bragden att bryta den. Jag vill säga stort grattis till er alla fyra, ni har verkligen satt damklassen på kartan tillsammans och damfinalen är en match alla ser fram mot att följa. Nästa drabbning blir otroligt intressant!

Nästa tävling blir SPT i Göteborg men först och främst blickar jag fram mot april med inspirations och utbildningsdagar för tränare och spelare med padeltrainer.com på Padel Crew, besök i Sundsvall samt inte minst en sväng till Marbella/Málaga vid månadsskiftet. Ni som vill hänger med här via bloggen samt på instagram @padeltrainersweden. 2017 är igång på allvar!

Tack Anders Karlsson/ZportUp för bilderna.

Andreas

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk