Tre lektioner med samma fokus

Andréas Johansson bjuder på en övning han körde hårt i Marbella. Samtidigt längtar han till förbundets årsmöte i Löddeköpinge till helgen.

Veckorna bara rusar på och vi är en bit in i mars redan. Snart kommer våren och som en liten aptitretare så var jag och Calle Knutsson en liten sväng och hälsa på Gabo och Dani (www.padeltrainer.com) på Real Club Padel Marbella i helgen som gick. Det var skönt att få lite sol och vi tränade på bra. Fick dessutom för första gången på Costa del Sol uppleva vad vi på skånska kallar ett ”redigt daa-regn” då hela lördagen regnade bort och därmed också turneringen vi skulle spela. Vi sprang på en del svenskar på klubben, mycket trevligt och de som väljer padelweekends före golfweekends blir allt fler. På Costa del Sol (eller golf som den också kallas) så behöver man dock inte välja.

Fullsizerender 4

Alla lektioner handlade om samma sak: att få tyngt i bandeja och volley.

Jag tog tre lektioner när vi var nere. Samtliga med samma fokus. Mitt hög- och lågspel: bandeja, volley, bandeja, volley med fokus på att få tyngd i alla slag för att helt enkelt bli jobbigare för motståndaren att möta och att kunna bygga upp poängen på bästa sätt till min partner. Ni ser drillen i bilden nedan. Tvärstrecket visar var bollens riktmärke för bollens studs. Övningen kördes med matning från korg.

1) Forehandvolley mot motståndarens fötter.

2) Bandeja mot motståndarens fötter.

3) Backhandvolley mitt mitten, kortare i banan för att ej nå fram till bakvägg/ge väldigt sparsam retur från bakvägg. Detta tvingar motståndarna till mycket rörelse.

4) Bandeja mot motståndarens fötter.

Highlowdrill

Hög- och lågspel. Bandeja och volley. Placering och tempo viktigt.

 

Jag är väldigt förväntansfull på helgen som kommer. Dels för att jag har besök från Spanien av både Sergio Beracierto och David Martinez och ser fram mot att träna med dem men kanske framför allt mot förbundets årsmöte i Löddeköpinge på söndag.
Jag ser det som en rejäl riktningsvisare för de närmsta åren beroende på vad som läggs fram, vilka som väljs in och vilka som fortsätter. Jag vet att sittande styrelse inkl valberedning har lagt mycket tid på förberedelserna. Hoppas på att se så många av er som möjligt där! Om inget annat så kan ni förvänta er ett blogginlägg med mina reflektioner och tankar kring det jag hört och sett.

Jag åker till Sportcenter syd i ”Lödde” redan på morgonen för att spela match med David, Sergio och Mac kl 10-12 och sedan blir det lunch i den läckra bistron. Kom förbi så surrar vi lite padel!

Andréas

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk