Vasquez: ”Då återvänder jag direkt till landslaget”

Nyheten om att Jonas Björkman kan bli assisterande förbundskapten tas emot positivt av spelarna. ”Då återvänder jag gärna till landslaget”, säger Simon Vasquez.

I går kunde Padelfeber berätta om att Förbundet är på väg att skapa en ny organisation till landslaget. Diskussioner förs med både Andréas Johansson och Mari Andersson om att bli förbundskaptener.

Men den stora överraskningen var att den stora idrottsprofilen Jonas Björkman tillfrågats om att bli assisterande förbundskapten. En nyhet som överraskade många – inte minst spelarna.

Positivt överraskade, bör tilläggas.

- Är Jonas taggad kan han tillföra mycket. Med hans karriär och DC-erfarenheter i ryggen kan jag tänka mig att han medför mycket till laget. Många av spelarna ser såklart upp till Jonas och det kan betyda mycket på mästerskap, säger Calle Knutsson.

Viktor Stjern säger:

- Det är bara positivt. Med Jonas får vi vinnarmentalitet, lagkänsla, hjärta och många garv.

Daniel Windahl:

- Absolut roligt. Jag känner ju ”Bjösse” sedan tidigare och det kan även betyda mycket rent PR-mässigt.

Men den spelare som verkar ta nyheten allra gladast är Simon Vasquez. Han och Pablo Figueroa har ju sagt att de inte tänker spela i landslaget efter EM i Lissabon då Vasquez stängdes av i bronsmatchen mot Belgien.

Nu säger Vasquez:

- Om Björkman kommer in i landslaget så kommer jag att spela om jag blir uttagen. Det skulle vara grymt. Med hans erfarenhet kan han motivera oss och förmedla sitt mindset till oss.

- Han kan också leda en grupp och få ut det bästa av var och en. Han är som gjord för den här rollen.

Även Vasquez kusin Pablo Figueroa säger att han direkt avbryter sin landslagsstrejk om Jonas Björkman blir en av ledarna.

- Då skulle jag ställa upp direkt. Om jag blir uttagen, såklart.

Johan Håkansson

 

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk