Därför blev Padel Mates en sådan succé

Plattformen Padel Mates succé fortsätter. En stor anledning till framgången är att spelare får bedöma varandras nivå. ”Vi har börjat inse att det är en riktig hit”, säger Daniel Dawood.

Det har på kort tid hänt mycket med Padelmates. Appen, som gör det lätt för dig att hitta spel efter din nivå, har sedan december ökat från 3 000 till 10 000 användare och används nu i en rad länder.

Fortfarande är det i Stockholm och Göteborg som appen används flitigast, men nu har det även börjat ta fart i städer som Jönköping, Linköping, Malmö och Umeå.

- Det vi helst vill se är att appen fortsätter att växa i den här takten runt om i Sverige. Det är fortfarande många som inte har testat den än, säger Daniel Dawood.

Han skapade appen tillsammans med Josef Badro och tillsammans har de märkt att appens framgång till stor del beror på en detalj de inte alls förstod var viktig då den infördes: att spelare betygsättervarandra efter avslutade matcher.

- Det har skrivits på Facebookforum och då har det nästan blivit en merit att man använder Padelmates, säger, Josef Badro.

Det blir en liksom en garant för att man verkligen håller den nivå man uppger.

- De vill slippa spelare som säger att de tillhör nivå 7 men egentligen är en nivå 4-spelare, säger Daniel Dawood. Alla vill få till jämna matcher och det är ibland svårt att bedöma sin egen nivå. Någon skrev att om alla hade använt Padelmates hade detta inte ens varit en diskussion eller ett problem.

Ska Rmavbild 2021 02 17 Kl 205745

Padel Mates utvecklas ständigt. Nu har appen åtta olika språk att välja mellan - och det går även att änvända privatläge när man skapar matcher.

Att man blir betygsatt av sina med- och motspelare har också blivit en sporre för många eftersom man då snabbt får facit på om man verkligen utvecklas.

- I början fick man kanske många fyror. Plötsligt börjar man få sexor. Man ser sin egen utveckling direkt. Det finns även spelare som ansluter till oss just av den anledningen, att få veta vilken nivå man håller. Efter 20-30 bedömningar har man ett snitt som nog säger sanningen.

Just funktionen med att låta spelare betygsätta varandra kom efter feedback från användare, vilket gäller många av de nyheter och uppdateringar som gjorts i Padel Mates.

- Vi jobbar hundra procent på feedback och vi lyssnar verkligen på användarnas önskemål. Kan ni lägga till det här? Vad tror ni om det här? Feedback skapar värde och det är därför vi lyckas utvecklas hela tiden.

Att på kort tid växa från 3 000 till 10 000 användare har även inneburit att Padel Mates har vuxit organiskt i flera andra länder än i Sverige.

Det har också gjort att man nu kan växla mellan åtta olika språk i appen: svenska, engelska, spansika, italienska, franska, tyska, holländska och danska.

- Så fort vi ser ett intresse så lägger vi till språk. Inom kort har vi nog även portugisiska eftersom flera hallägare har hört av sig.

Padel Mates har även ingått ett partnerskap med Padel UK i Storbritannien.

- Där såg de ett värde i vår plattform att spelarna enkelt kan kommunicera och skapa en gemenskap. På samma sätt har appen växt i Belgien. Vi växer lite här och där och nu ska vi sätta ihop ett team som fokuserar på Italien.

Ska Rmavbild 2021 02 17 Kl 205725Just att selare får en bra koll på vilken nivå man verkligen håller har gjort att Padel Mates växer så det knakar.

Nyligen införde även Padel Mates en ny version av gruppchatter som enkelt kan filtrera efter hall, nivåer eller om man bara vill chatta med kompisar.

- Vi har även lagt till en funktion: ”Private mode” om du bara vill spela med dina vänner. När du då skapas en match skickas notifikationer ut endast till de du följer. Men om man inte lyckas fylla matchen kan man lätt göra den öppen.

Är även du nyfiken på att prova använda Padel Mates? Börja med att ladda ner appen.

Det kan du göra här.

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk