Ljuset fortsätter att skina på Caye och Simon

Galan och Lebron gör det på WPT. Simon Vasquez och Cayetano Rocafort gör det på SPT. Radar upp segrar och ser allt mer oslagbara ut.

När Miguel Yanguas och Daniel Windahl tvingades lämna WO till Göteborgs SPT på grund av corona framstod Vasquez och Rocafort som ännu större favoriter.

Paret har ju hittills vunnit allt på den svenska padeltouren i år – och skulle inte göra någon besviken den här gången heller.

De gick igenom tävlingen helt utan setförlust – exakt som Lebron och Galan gjorde i Valencia.

Men nöjda? Glöm det.

- Visst, vi vann. Men vi är inte nöjda med spelet den här tävlingen. Vi var klart bättre i Vilshärad. Det vi har visat upp här duger inte på den nivå vi vill spela, sa Simon Vasquez direkt efter finalen till Förbundets webb-TV.

I finalen väntade det nykomponerade paret Johan Brunström och Anton Andersson som fram till dess hade smashat sönder allt motstånd. Men mot Simon och Cayetano sattes de på svårare prov, vilket resulterade i en del missar. När de dock fick spela sitt spel visade de vilket otroligt tungt par det är att möta, med två av Sveriges bästa smashare.

- I perioder var vi riktigt bra. Men det var också perioder när vi inte var tillräckligt tävlingsmässiga, sa Cayetano Rocafort.

Ska Rmavbild 2020 09 06 Kl 160801Simon Vasqez och Cayetano Rocafort fick kämpa stundtals för att hitta sitt bästa spel - men det räckte till ännu en seger på SPT. Foto: Patric Persson.

Paret fick också frågan om det nu väntar WPT-kval – men det är inget som verkar troligt.

- Situationen i Spanien är verkligen osäker och WPT har haft många fall av covid-19. Så det känns inte alls nödvändigt för oss att åka dit nu. Vi vet vad vi behöver träna på här hemma och det är bara en tidsfråga innan vi är med på WPT igen och tävlar mot de bästa, sa Rocafort.

Paret har alltså vunnit samtliga SPT den här säsongen, vilket är en enorm prestation. De vann i Helsingborg. De vann i Vilshärad. De vann i Trelleborg. Och de vann nu i Göteborg.

Detta trots att alla lag blir bättre och bättre på att hitta parets svagheter. Men det visar bara vilken bra nivå paret håller. De lyckas alltid hitta nästa schackdrag i matcherna. Plus att de alltid är som allra bäst när poängen betyder som mest.

Alla resultat från helgens SPT hittar ni här.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk