Rena rama stjärnparaden i Helsingborg

I slutet av november blir det en riktig stjärnfest i Helsingborg. ”Vi ville ha det kanske bästa startfältet en svensk tävling sett”, säger Daniel Hansson på Helsingborg Padel.

Helsingborg Padel fyller ett år och Daniel Hansson började smida sina planer att anordna en riktig topptävling med stort internationellt inslag redan för flera veckor sedan.

Det har mynnat ut i ”Mallorca Open” – som utan tvekan blir en av de mest spektakulära tävlingarna Sverige sett.

Nu är kontakter tagna och så många klartecken fixade att han nu vågar gå ut med namn och färdiga par.

Tanken är nämligen att vi ska få se något som kittlar lite extra: våra svenska toppspelare i par med i princip så bra utländska spelare som går att få hit till en riktig tävling. Där är ju toppspelarna på WPT stoppade på grund av kontrakt.

Men de namn som kommer är inte dåliga direkt.

Klart är att Martin Pineiro kommer, rankad 18 i världen.. Lika så Gonzalo Rubio, rankad 32. Dessutom återvänder Miguel Yanguas (73) till Sverige. Rafael Mendez (47)  är också klar.

- Vi är väldigt nöjda med startfältet. Det kommer bli enormt hög klass på spelet och vi hoppas på några riktiga höjdarmatcher, säger Daniel Hansson.

Paren som är klara:

Martin Sanchez Piñeiro/Simon Vasquez

Cayetano Rocafort/Gonzalo Rubio

Raphael Mendez/Toni Calafell

Daniel Windahl/Miguel Yanguas

Dessutom är målet att få till en riktigt bra damklass och där är det redan klart att nyblivna Sverigeettan Amanda Girdo ska spela ihop med Claudia Jensen. Vem är då det? Jo, en blott 15-årig tjej från Madrid, som anses vara den mest talangfulla som finns, kanske rent av en blivande världsetta.

Tävlingen i Helsingborg avgörs den 26-29 november och kommer att sändas av Studio Padel i samarbete med Padelfeber. Johan Håkansson blir expertkommentator tillsammans med Fredrik Nordin och Nicklas Edin.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk