Girdos uppladdning med världsspelaren

Stjärnskottet Amanda Girdos uppladdning inför SPT i Karlstad: stenhård träning i Spanine – bland annat med världsspelaren Maria Del Carmen Villalba. ”Jag hoppas jag gjorde lite intryck”, säger Girdo.

Girdo och Anna Åkerberg har varit ett stabilt topplag på SPT hela säsongen, med flera segrar och finalplatser.

I Karlstad är laget än en gång ett av de stora favoritparen.

Amanda Girdo lär komma dit extra taggad. Hennes uppladdning har nämligen varit den bästa tänkbara.

Sedan i helgen har hon varit i Puerto Banus i Marbella där hon tränat stenhårt på Villa Padierna.

- Jag tränade två gånger i måndags, tre gånger i går och så blir det tre gånger även i dag, säger hon och skrattar.

Allra häftigast var nog träningen i måndags, då Girdo fick köra stenhårt med Maria Del Carmen Villalba – rankad 19 i världen.

- Det var ju galet kul. Hon är ju inte särskilt lång och man tänkte att det skulle gå att slå henne på kraft. Men jävlart vad fort det gick. Och inga misstag heller. Det var verkligen kul.

Girdo fick även träna med duktiga Ana Varo Ramos, som spelade SPT i Göteborg med Emmie Ekdahl tidigare under året.

- Dessutom har tränaren Santi en akademi här nere och i går kväll fick jag vara med den och träna. När jag kom hem på kvällen var jag så trött att jag glömde att beställa en studentmössa, fastän det var sista dagen för det.

Vad känner du att dagarna har gett?

- Jag har ju tränat med spanjorer tidigare, men nu blev det ännu klarare varför de är så mycket bättre och vad skillnaden är. De har så mycket mer erfarenhet.

Hur tror du ditt spel i helgen kommer att påverkas av all träning den här veckan?

- Jag tror att det kommer se annorlunda ut, lite lugnare kanske. Eller så gör jag motsatsen till allt de lärt mig, haha. Men förhoppningsvis blir det bättre strategi och smartare spel.

Att Spanien är vägen till framgång är Girdo mer säker på än någonsin.

- Jag hade velat vara här i sex veckor till. Tänk att få träna så här varje dag, vilken utveckling man skulle haft. Man märker att det är här man måste vara.

Hur var Villalba?

- Jättesnäll. Och jag tror hon blev lite chockad. I varje fall någon gång. Jag fick till några bandeja som hon inte tog, så kanske gjorde jag lite intryck ändå.

Sofia Arvidsson är nu tillbaka på touren – hoppas du få möta henne direkt?

- Ja, gud ja. Jag älskar att det kommer fler och fler och att vi får större klass med mer matcher. Jag tror att ganska många har utvecklats ganska mycket det senaste halvåret. Senast jag mötte henne kände jag inte alls att jag fick visa vad jag kan. Så det är dags nu. Jag är jättetaggad.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk