Ekdahls sköna revansch på SM-finalen

I SM-finalen hade Emmie Ekdahl ett drömläge att bli mästare. Men guldet gick ändå till Amanda Girdo och Anna Åkerberg. I Örebro kom Emmies stora revansch.

SM-finalen blev väldigt dramatisk och minnesvärd där Ekdahl och Antonette Andersson tappade en 4-1-ledning i avgörande set.

Givetvis bittrast tänkbara förlust.

I Örebros SPT fick Ekdahl en chans till åtminstone lite av en revansch – även om givetvis SM alltid är något helt annat.

- Så grymt skönt att få den här chansen så fort, säger hon. 

Denna gång parade hon ihop med den snabba belgiskan Helena Wyckaert, som ännu en gång gjorde ett lysnande gästspel i Sverige.

- Hon är härlig att spela med. Hon har bra energi och vi gillar att använda variation i spelet. 

Wyckaert har bott ett par år i Madrid där hon satsat heltid på padel, en satsning som tagit henne hela vägen till 58 på världsrankingen. Hon har även mött svenska lanslaget i dramatiska matcher – senast i EM i Lissabon.

Och med Wyckaert vid sin sida blev det ett annat tryck. Men även om belgiskan spelade stabilt var det ändå till stora delar Emmies final. Hon spelade helt enkelt fantastiskt och skadade enormt med sin bandeja – särskilt den som placerades rakt ner i Åkerbergs hörn.

Ekdahl och Wyckaert fick ett viktigt break fram till 4-3 i första set. Sedan gick allt som tåget. 6-4 och i andra set fanns det ingenting som kunde stoppa tåget.

Ekdahl och Wyckaert vann till sist med 6-4, 6-2.

Ska Rmavbild 2020 10 11 Kl 163118Segervrålet. Emmie Ekdahl fick en snabb revansch på Anna Åkerberg och Amanda Girdo.

Det var en taktiskt perfekt genomförd match där tålamod och struktur till sist blev för tungt att stå emot för Åkerberg och Girdo.

- Vi kunde hålla vår gameplan från början till slut. Jag tror de blev stressade av den, säger Ekdahl.

SM och SPT:n i Örebro är förmodligen Emmie Ekdahls två bästa tävlingar i karriären och hon håller med om att hon verkligen tagit ett steg i utvecklingen.

- Jag har haft det här spelet på träning, men blivit för förutsägbar på tävling. Nu har jag lyckats använda mer variation i spelet och hitta ytor även på match vilket känns jätteskönt.

För Emmie var det här andra segern på SPT denna säsong. Hon vann tidigare i Vilshärad – då i par med Amanda Girdo.

I nästa SPT i Karlstad återförenas hon med Antonette Andersson. 

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk