Ny seger för Ruiz och Nielsen på SPT

Ännu en SPT-seger för Rebecca Nielsen och Sara Ruiz. Och fantastiska Ruiz fortsätter att vara obesegrad på den svenska touren.

Korta Sara ”Sarita” Ruiz från Santander i Spanien är rankad 50 i världen. Första gången hon visade upp sig på SPT var förra säsongen då hon parade ihop med Baharak Soleymani i Västerås.

Det slutade med seger.

I år är det Rebecca Nielsen från Borås som lagt beslag på den lilla försvarsartisten. Och det har blivit ett par att frukta.

Det började med att paret vann SPT i Göteborg. Då var det en stor överraskning. När paret nu vann igen i Karlstad var det knappast överrasknade för någon.

Än en gång slog paret ut Sveriges just nu två bästa dampar: Amanda Girdo/Anna Åkerberg och Emmie Ekdahl/Antonette Andersson.

Båda matcherna blev tresetare, men det var som om Nielsen och Ruiz hade en växel till att lägga in när det verkligen behövdes.

I finalen mot Ekdahl och Andersson blev det förlust i första set och i det andra gick det till tiebreak. Men då kom överväxeln, vilket ledde till solklara 7-0.

I avgörande set var det faktiskt inte mycket snack. 6-3 och dubbla break. Mycket tack vare att paret hittade ett perfekt försvarsspel, där Nielsen attackerade nät efter lobbar och Ruiz kunde ligga bakom och fiska. Det gjorde att Ekdahl och Andersson inte längre fick några sätt att sätta press på laget.

- Vi kompletterar verkligen varandra bra, sa Nielsen efter finalen till Padelförbundets TV-sändning.

Själv tyckte hon att hon hade svårt att komma in i matchen, men att det till slut fanns en väg.

- I början var jag inte alls med. Men jag kom in i det och vågade spela mitt aggressiva spel. Jag var feg i början.

Ruiz öste också beröm över sin partner som hon nu har vunnit två SPT tillsammans med i år.

Rebecca Nielsen har än en gång visat att hon absolut står upp mot våra bästa spelare om hon får den här hjälpen på banan som hon får av den känsliga och smarta spanjorskan.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk