Svenskarna nobbar första WPT-tävlingen

WPT drar igång om ett par veckor. Men det ser ut att bli utan svenskar. ”Jag har i alla fall bestämt mig för att vänta”, säger Daniel Windahl.

Det var i torsdags som World Padel Tour meddelade på sin hemsida att de under försiktiga former startar upp säsongen igen med två tävlingar i Madrid – inför tomma läktare.

De har även meddelat att tävlingarnas rankingsystem förändras. De ger inga officiella poäng för världsrankingen – däremot poäng som kan användas i racet för att nå Mastersslutspelet i december.

Detta, i kombination med det speciella läget, har fått svenskarna att inte känna samma press att åka ner till Spanien och spela.

- Jag kan bara prata för mig själv och jag kommer inte att spela den första och antagligen inte den andra heller, säger Daniel Windahl.

Varför?

- För att läget är så ostabilt. Vi måste också göra test innan vi åker in i landet och kanske sitta i karantän. När då poängen vi spelar in i år bara är för Masters och inga officiella rankingpoäng så känner i alla fall jag att det kan vänta lite. Vi förlorar inget på att vänta.

Och så verkar flera svenskar resonera.

- Jag kommer inte att spela den första tävlingen. Jag väljer att fokusera på fys och att vara riktigt förberedd när jag väl startar, säger Calle Knutsson.

Baharak Soleymani har även meddelat sin mexikanska partner Ana Maria Cabrejas att hon inte kommer till Madrid.

- Det känns för tidigt att åka dit ännu. De avråder från resor till åtminstone 15 juli.

Även Simon Vasquez har bestämt sig för att stå över den första turneringen.

- Jag kommer inte heller spela den andra. Men resten har jag tänkt spela, meddelar han.

WPT har sagt att man inom kort ska återkomma med mer information exakt hur de inledande tävlingarna ska spelas.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk