Dob från Stockholm gör debut på World Padel Tour

Nej, WPT i Madrid blir inte helt utan svenskar. Dob Engström, 24, från Stockholm har fått ett wild card. ”Det känns jättenervöst”, säger han.

Dob Engström? Vem är det, kanske ni undrar. Men det är absolut hög tid att lära sig det namnet nu.

Det är en hårt satsande kille från Lidingö som precis börjat spela mot de bästa svenskarna på SPT. Vid årets hittills enda SPT spelade han tillsammans med Douglas Rutgersson från Helsingborg och tog bland annat set mot André Schlyter och Christoffer Persson.

Men att han nu dyker upp i WPT-sammanhang och ska kvala i Madrid, samtidigt som alla andra svenskar avstår, kräver såklart sin förklaring.

- Det blev minst sagt lite spontant. Jag har ju tränat mycket i Spanien och träffat en del folk där nere. Så för fem dagar sedan blev jag uppringd av en kille som jag brukar träna med. Han satt det var ett gyllene läge och att det verkligen fanns chans att komma med.

Ska Rmavbild 2020 06 23 Kl 145816Dob Engström har tränat mycket i södra Spanien och ser sig själv som väldigt spansk i sin spelstil.

Sagt och gjort. Anmälan skickades in och kort senare var ett wild card beviljat.

- Allt har gått så snabbt. Jag har suttit lite i panik för att hitta sätt att ta mig dit. Nu har jag hittat en resa via Frankfurt på fredag.

Hur känns det att helt plötsligt vara en WPT-spelare?

- Jag förstår knappt att det är sant. Det blir en upplevelse. Och det spelar ingen roll om vi blir nollade.

För alla som inte har koll på Dob Engström, vad behöver vi veta?

- Jag tränar i Stockholm. Överallt där jag kan få bra sparring. Sedan kör jag mycket själv ute på Lidingö. Jag har även tränat mycket i Spanien: i Marbella, Malaga och i Fuengirola.

Beskriv dig som spelare?

- Jag försöker spela spanskt. Det är så jag är skolad. Det är mycket pang-pang i Sverige, men jag försöker vårda bollen.

Vad är det för kille du nu ska spela med i Madrid?

- En ung kille. José Jimenez. Han är bara 16 eller 17. Han är från Granada och har tränat mycket med Mike Yanguas. Eftersom han är vänsterhänt får jag nu bli backhandspelare. Annars har jag faktiskt gått över till forehand.

Dob Engström säger att han haft ett mål att spela WPT – men att det låg längre fram i planen.

- Jag ville känna mig mer redo, men när chansen nu dök upp kunde jag inte tacka nej.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk