"Vi hade så gärna velat möta Barre"

De hade aldrig tidigare spelat ihop. Men ett genrep mot världsstjärnor dög gott. Amanda Girdo och Emmie Ekdahl tog hem damklassen i Vilshärads SPT.

Det blev en märklig damklass, det måste sägas, när så många tunga namn saknades. När dessutom Baharak Soleymani skadade sig var det inte många etablerade namn kvar i tävlingen.

Det ledde fram till en final där Girod och Ekdahl fick möta stockholmstjejerna. Sandra Örtevall och Beatrice Cedermark.

Ska Rmavbild 2020 07 26 Kl 151904Stockholmarna Beatrice Cedermark och Sandra Örtevall fick gå hela vägen till final i Vilshärad när stjärnan Baharak Soleymani skadade sig. 

- Jag har mött dem ett par gånger tidigare och vi lade upp taktiken utifrån det, sa Emmie Ekdahl.

Det betydde mycket lobbar och lösare slag i försvar och hårda volleys mot glas i anfall.

- Vi höll planen väldigt bra.

Ja, även om andra set blev mer välspelat och jämnare än det första kunde ändå Girdo och Ekdahl ta det i två raka set, 6-2, 6-4.

Egentligen var det inte tänkt att de skulle spela tillsammans, men när Girdos ordinarie partner Anna Åkerberg inte kunde ställa upp frågade hon Ekdahl som nappade.

Och de hann få några riktigt bra pass ihop innan tävlingen – bland annat mot världsspelarna Alejandra Salazar och Ana Nogueria.

- Där gick det inte att bli kort i lobben, säger Girdo och skrattar.

Hur såg ni fram emot den här tävlingen?

- Vi var grymt sugna att få möta Barre och Åsa Eriksson i en final. Vi var superladdade för det. Men så blev Barre skadad. Det var verkligen tråkigt, säger Ekdahl.

Hur var det att få tävla igen?

- Så sjukt kul. Man glömmer nästan bort hur otroligt roligt det är.

Det här var Girdos första seger på SPT. Till nästa SPT i Trelleborg återvänder hon till sin partner Åkerberg. Vem Ekdahl ska spela med är ännu hemligt.

- Det är inte helt hundra klart än, säger hon och ler.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk