Från World Padel Tour till svensk C-klass

För några veckor sedan spelade han World Padel Tour i Madrid. Nu lirar Dob Engström C-klass i Helsingborg. ”Det är onekligen en omställning”, säger han.

 Dob Engström från Stockholm dök upp på allvar på den svenska padelscenen då han fick ett wild card till WPT i Madrid. Tillsammans med en spansk partner gjorde han dessutom en riktigt bra match och föll med flaggan i topp.

Hans mål är höga. Han vill nå svenska eliten, men har ännu inte hunnit tävla så mycket. När hans partner Emil Jansson dessutom inte har så många rankingpoäng var det den nya bistra verkligheten som väntade i Sverige.

När de anmälde sig till Euro Finans Open i Helsingborg var det så många bra spelare som ville ställa upp att Dob helt enkelt fick spela i C-klassen. Bredden på svensk tävlingspadel börjar bli enormt imponerande.

- Ja, det är inget att göra åt. Det är så det ser ut. När tävlingen dessutom ligger så nära Vilshärads SPT så vill ju alla spela.

Första omgången blev dock inga problem. 6-1, 6-2 – men eftersom konkurrensen i Euro Finans Open är så brutalt tuff räknar Dob med att det kommer att bli tufft att ta hem klassen.

- Det är roligt ändå. Det kommer bli riktigt bra matcher.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk