World Padel Tour ändrar reglerna

Här kommer en liten bomb lagom till säsongsstarten. World Padel Tour ändrar reglerna Vid 40-40 kommer en avgörande poäng att spelas.

World Padel Tour släpper denna regeländring med bara en dryg månad kvar innan säsongen drar igång.

Skälet är med all sannolikhet att de måste korta ner matcherna. Många matcher, särskilt på damsidan, har börjat dra iväg upp emot och ibland över tre timmar, vilket gör tidsschemat svårt.

- Det här är ett av de största regeländringarna vi har gjort inom professionell padel, skriver WPT på sin hemsida.

Den nya regeln på WPT brukar användas i lite olika sammanhang och går under många namn. ”No ad” är det vanligaste. Spanjorerna säger ”punto de oro” – alltså ”den gyllene poängen”.

I korthet går det ut på att det vid 40-40 spelas en enda avgörande poäng som avgör vem som vinner gamet. Returnerande lag får bestämma vilken ruta som serven ska hamna i.

Mario Hernando, generaldirektör för WPT, säger:

- Vi utvecklas ständigt. Tidigare bestämde vi oss för att ändra det officiella gräset. Nu introducerar vi ”gyllende poäng”. Målet är detsamma: att göra spelet mer attraktivt för fans som följer spelet live eller via TV och streaming.

Frågan är hur det här nu påverkar övrig padel. Klart är att FIP öppnar upp för att kunna använda den nya regeln. Om detta blir standard på mästerskap återstår dock att se.

Första tävling som anammar den nya regeln blir WPT-premiären i Marbella i början av mars.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk