"Vi följer utvecklingen på WPT noga"

Om den nya regeln på WPT blir succé kan den mycket väl införas i Sverige i framtiden. Det tror Per Carlsson, tf ordförande i förbundet.

Padelvärlden skakade till lite i går World Padel Tour i går presenterade sin nya regel, den största förändringen som touren kanske någonsin gjort.

”Golden point” går helt enkelt ut på att game där det står 40-40 ska avslutas med en avgörande poäng – där returnerande lag får välja i vilken ruta servaren ska serva.

Reaktionerna har varit många på sociala medier och i Sverige verkar den nya regeln ha delat padelfolket mitt i tu – för och emot.

Padelfeber gjorde en omröstning och då fick ändå den nya regeln stöd av 39 procent av de som röstade.

En som gillar regeln är Per Carlsson, tf ordförande i Svenska Padelförbundet.

- Jag tycker det är spännande. Och vi kommer att följa det här väldigt noggrant. Är det så att det blir succé är det inte omöjligt att vi och många andra länder följer efter.

Men Carlsson säger att den här frågan redan varit upp på EPA-nivå (European Padel Association) och att samtliga länder inom EPA beslutat att inte införa regeln på respektive länders tourer.

- Så någon regeländring i Sverige är inte nära förestående. Men som sagt: vi kommer att följa det här, såklart.

När WPT presenterade sin stora nyhet var Per Carlsson i kontakt med Alfredo Garbisu Elzaurdy, ordföranden i det spanska padelförbundet.

- Och han resonerar ungefär som vi. De kommer inte att införa det – men är spända på hur det kommer att fungera på World Padel Tour.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk