Helt osannolikt drama på Menorcas långsamma bana

Det måste ha varit en av padelhistoriens mest dramatiska matcher. En brutal holmgång som innehöll precis allt och lite till. Den stora hjälten: Martin Di Nenno.

Juan Tello har varit ett smashmonster hela säsongen och var tillsammans med sin partner Fede Chingotto en av de stora favoriterna till att ta hem hela tävlingen.

Men på Menorca är banorna så långsamma att till och med Tello hade svårt att avgöra bollarna såvida det inte uppstod rena drömlägen nära nätet. Att slå vinnande smashar närmare servelinjen var i princip omöjligt.

Det gjorde att mötet mellan Tello/Chingotto och Martin Di Nenno/Maxi Sanchez utvecklade sig till ett gammalt hederligt, klassiskt ställningskrig med massor av bandeja och långa dueller.

Ska Rmavbild 2020 12 10 Kl 164109Juan Tello och Fede Chingotto utslagna direkt ur Mastersslutspelet.

Det spelet såg ut att passa före detta världsettan Maxi Sanchez perfekt. I första set spelade han så tålmodigt och disciplinerat och kunde till sist verkligen nöta sönder motståndet.

Självklart med god hjälp av sin partner Di Nenno, årets absoluta sensation på WPT.

Det gav 1-0 i set men i det andra setet var det faktiskt Sanchez som sviktade. Nerver kom in i spelet när segern närmade sig, vilket ledde till två enkla missade bandejas och break.

Men när vi efter 6-3 till Chingotto och Tello trodde att matchen svängt över hittade Sanchez ny energi.

Tidigt break fram till 2-0, break tillbaka till 2-1, men sedan nytt break och ledning med 4-1 för Di Nenno och Sanchez i en match som då hade passerat två timmar och som verkligen sög all kraft ur spelarna.

Men dramat var verkligen inte över där. Vid 4-2 hade Tello och Chingotto sina lägen att bryta tillbaka, med vid Golden Point kunde inte Tello hålla sig att gå för en smash – vilket ledde till kontring av Sanchez.

Vid 5-2 missade sedan Sanchez och Di Nenno två matchbollar. Och vid 5-3 kunde äntligen Tello slå en vinnande smash längre bak i banan, fram till 5-4 och break tillbaka.

Allt kom till sist att landa i ett helt avgörande tiebreak, där främst Sanchez hade det rätta flytet. 

Och vid ställningen 5-1 trodde vi kanske att dramat var över. Men vad hände då? Martin Di Nenno stukade vänsterfoten i ett desperat försök att nå en boll. 

5-1 blev snabbt 5-5. En hel padelvärld led med Di Nenno. Men på något helt osannolikt sätt lyckades de ändå vinna med 9-7.

Trots att Di Nenno knappt kunde gå.

Frågan är nu om paret ens kan spela semifinalen i övermorgon.

Ska Rmavbild 2020 12 10 Kl 164252

✅ I Mastersslutspelets första kvartsfnal var Marta Ortega och Marrero lite illa ute när de förlorade första set mot Sofia Araujo och Virginia Riera, men två mycket stabila set följde och ändå en säker plats i semifinalen.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk