"Inte förvånad - det har varit en del friktion"

Att just förbundets huvudsponsor startar en ny tour kommenterar förbundets ordförande Tomas Andersson så här: ”Det har varit en del friktion så jag kan inte säga att vi är helt förvånade”.

Redan i januari ska Euro Finans och förbundet ha ett möte där de ska försöka dra upp riktlinjerna till hur det ska finnas plats för två parallella tourer i Sverige.

Men att nya Euro Finans Invitational kommer att påverka SPT är uppenbart. Det är inte alls säkert att våra svenska toppspelare kommer att spela SPT i samma utsträckning som tidigare.

- Det finns all anledning att göra den analysen. Åtminstone i första fasen, säger Tomas Andersson.

Men han väljer att se den nya touren som ett direkt utslag av det enorma intresset som finns nu för padel.

- De tycker nog inte att de har fått full utväxling som partner till förbundet. De är ganska aggressiva i alla sina marknadsföringskanaler.  Och vi har inte kunnat skapa den enorma tour som Euro Finans uppenbarligen vill ha.

Det SPT i framtiden kommer att ha som konkurrensfördel är rankingpoängen. Den nya touren blir en stängd cirkus som inte kommer att påverka Sverigerankingen.

- Där har vi en annan legitimitet.

Men vad tycker du om att det är just er huvudsponsor som startar en ny tour?

- Det kan man tycka vad man vill om. Jag ser ingen anledning att föra någon publik bitterhet kring det. Det är marknadsekonomi. Och det är onekligen marknadsekonomi som drivit padeln framåt i Sverige. De som har resurser och är villiga att satsa kan naturligtvis göra det.

Vad är det ni direkt ska prata om när ni träffas?

- Vi skulle egentligen haft mötet redan före jul, men jag fick förhinder. Men vi måste försöka hitta en synkronisering med speldatum. Just nu hänger allt lite i luften, inte minst med tanke på covid-situationen.

Men Tomas Andersson medger att relationen mellan förbundet och Euro Finans inte varit helt problemfri.

- Det har uppstått en del friktion och vi kan inte kan inte påstå att vi är helt och hållet förvånande. Men det kan vi säkert prata om en annan dag.

När kan vi prata om det?

- På andra sidan covid, i alla fall.

Är Euro Finans och förbundet helt enkelt på väg att gå skilda vägar?

- Nej, vi har ett avtal och det utgår jag ifrån att det kommer att fullföljas.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk