"Jag tror att jag kan nå deras nivå"

Nu har 17-åriga Amanda Girdo fått känna på världens bästa padel. Spontan känsla? Jag är så lycklig att jag knappt kan prata”.

Inte helt oväntat fick Girdo och Antonette Andersson ganska rejält med stryk mot världsettorna Alejandra Salazar och Ariadna Sanchez: 6-1, 6-0.

Men det som var sensationellt var att se hur Girdo stod upp och hur respektlöst hon spelade. Och då ska man komma ihåg att hon bara spelat padel i knappt två år.

- Hon var ung, aggressiv och fräsch på banan. Hon kan bli riktigt bra i framtiden, sa Alejandra Salazar.

Ska Rmavbild 2020 08 28 Kl 203146Amanda Girdo vet exakt vart hon vill nå - till samma nivå som tjejerna bredvid henne.

 

Amanda Girdo – hon mest log.

- Shit. Det här var nog det roligaste jag har gjort. Jag hade lovat mig själv att njuta och jag tror jag log varenda sekund.

Vilka är dina intryck på banan?

- Hur otroligt bra de positionerar sig. De lämnar inga luckor alls. Och samtidigt sätter de oss i jättesvåra situationer. De är verkligen otroligt duktiga.

Känns det som en helt ouppnåelig nivå?

- Nej, faktiskt inte. Jag tror att om jag flyttar till Spanien, får en spansk partner och tränare så kan jag nå dit upp.

Ska Rmavbild 2020 08 28 Kl 203140Roligt inslag var när Girdo och Salazar mötte Andersson och Sanchez i ett supertiebreak. Det blev 11-9 till Girdo och Salazar.

Vilket är Girdos plan. Hon ska först gå ut gymnasiet och sedan flytta ner till Spanien för att få bästa möjliga träning. För ni kan tro att den här matchen gav mersmak.

- Ja gud ja. Tänk att nu ha fått känna på alla slag som man annars bara sett på TV. Det gick fort och det var så otroligt roligt.

Johan Håkansson

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk