Baharak: "Då är jag tillbaka på banan"

I måndags sövdes hon ner på operationsbordet. I går började hon köra rehab. ”Till Mastersslutspelet är jag tillbaka”, säger Baharak Soleymani.

Det var i samband med Vilshärads SPT som vår största padelstjärna skadade sig allvarligt. Baharak Soleymani hoppade upp för att slå en vibora, men sjönk ihop med svåra smärtor vid landningen.

En tid med svullna och ovisshet följde. När svaret kom var det värre än hon hade befarat. Den yttre menisken var svårt skadad. Något som läkaren kallade för ”en ful meniskskada”.

I måndags var det äntligen dags för operation på Liljeholmens Ortopedi i Stockholm. Operationen utfördes av Magnus Forsblad, som bland annat varit läkare åt det svenska fotbollslandslaget.

Kvällen innan operationen började nerverna komma. Hon har aldrig blivit sövd eller opererad tidigare. Och väl i väntrummet började hon nästan må illa. Men allt blev lättare när hon upptäckte att journalistprofilen och padelälskaren Patrick Ekwall satt i väntrummet och väntade på en egen operation.

- Ja, det var lite komiskt och skönt att få prata lite.

Operationen gick ganska fort. Och det är inte mycket hon minns ifrån den.

- Jag minns att de sa ”Nu söver vi henne”. Sedan vaknade jag en dryg timme senare och var på ett strålande humör. Jag ringde till Sofia Arvidsson och pratade lyriskt om min ostmacka jag hade fått, säger hon och skrattar.

Baharak Soleymani har insett att hon gått med en skada på menisken en längre tid, att hon förmodligen redan kände av den i januari. Och hon inser att det var ett stort misstag att spela i Vilshärad.

- Normalt sett hade jag inte gjort det. Den smärta jag kände då borde ha stoppat mig. Jag borde stått över och krävt en magnetröntgen. Men det var så mycket annat. Dels längtan att få tävla igen. Dessutom skulle jag spela med Åsa Eriksson för första gången. Vi skulle ha spelat en gång tidigare, men då stukade jag foten…

Nu väntar en mödosam väg tillbaka. Exakt hur lång tid det tar innan hon är tillbaka på padelbanan vet ingen, men hon är helt inställd på att det kommer att ta upp emot tre månader.

- Jag ska till Bosön nästa vecka och få hjälp av en rehabspecialist. Då börjar min rehab på allvar. Fram till dess får jag hålla mig till små övningar som jag ska göra fem gånger om dagen, men det är mer ”pilla-sig-i-naveln”-övningar.

Baharak vill tillbaka så fort som möjligt, men har sakta fått inse att det inte går att forcera. Hon har redan gett upp SM. Däremot är hon helt inställd på att spela Mastersslutspelet.

- Det hinner jag till. Och det är det jag ser framför mig och längtar till. Kanske kan jag rent av spela SPT i Karlstad i oktober.

Baharak Soleymani säger att hon ännu inte varit i padelhallen sedan hon skadade sig, att det skulle vara för jobbigt. Hon tror inte heller att hon kommer att följa helgens SPT i Trelleborg.

- Det ligger för nära. Jag vet att jag skulle ha varit där. Faktiskt hade jag åkt dit redan i dag. Däremot gick det bra att titta på WPT i helgen.

Baharak Soleymani har så sakta börjat sin väg tillbaka. Men att hon kommer tillbaka stark och spelsugen råder det knappast någon tvekan om.

- Förmodligen lär jag börja gråta första gången jag kliver in på banan igen.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk