Vilket äventyr - Samuel blir tränare i Qatar

Vilken grej. 22-årige Samuel Schwieler lämnar Nacka för att bli tränare - i Qatar.

Samuel Schwieler har gjort sig ett namn som en duktig och ambitiös tränare i Stockholm.

Men hur går vägen från Nacka till Qatar?

Qatar är ju knappast känt som ett framstående padelland.

- Jag har haft tur med kontakter. Det började med att jag blev kompis med en spanjor, Gonzalo Sacho, som jobbade som tränare här i Stockholm tidigare i år. Plötsligt sa Gonzalo att han skulle åka till Qatar och jobba som chefstränare på en klubb, säger Samuel.

Sedan rullade padellivet på. Samuel Schwieler drog igång höstterminen på Court1, men tack vare Tomas Ripstrand kom Samuel i kontakt med Sachos chef i Doha i Qatar.

- Vi pratade och höll kontakten och redan i september undrade de när jag kunde komma dit och arbeta. Men jag kände att jag verkligen ville avsluta terminen här i Nacka.

Klubben i Doha heter Padel In – och ju längre tiden gick desto ivrigare blev de att få över Samuel Schwieler.

- Till sist frågade de när jag kunde komma. Då blev det mer konkret. Och nu är det klart att jag åker vecka 51, i slutet av december.

Padel In är hittills den enda inomhusanläggningen i Qatar och Samuel är fullt inställd på att det blir hårt jobb som väntar.

- Jag blir volymtränare under Gonzalo Sacho. Jag räknar med att det blir många timmar på banan.

Han har skrivit under för ett halvår, men säger att han åker dit för att stanna längre, att målet är att trivas och att bli kvar i minst ett år.

- Jag är superpeppad. De upplever en miniboom kring padeln nu i Doha och har tydligen full beläggning på banorna. Det är ingen brist på folk som vill spela och träna.

Var det ett svårt beslut att ta?

- Nej, jag har alltid velat åka och jobba utomlands. Qatar blir ett bra ställe att börja. Sedan får vi se vart det här tar mig. Men jag vill verkigen passa på och tacka Court1. Jag är evigt tacksam för att de låtit mig växa som tränare där. Jag är också tacksam till Ripstrand som förmedlade kontakten.

Är det en bra deal rent ekonomiskt?

- Ja, det är det. De har ju ingen inkomstskatt i Qatar. Jag kommer att ha en fast lön plus en bonus för varje bantimme. Så det blir ett ekonomiskt lyft. Men jag åker dit för att trivas och ha kul också.

Den 23 januari fyller Samuel Schwieler 23 år.

- Så det blir att fira både julafton och födelsedag i Qatar. Det blir ett äventyr.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk