Skojeriet upprör: "Blir ledsen och irriterad"

Flera seriösa padelaktörer reagerar starkt på Padelfebers krönika om bondfångeri i branschen. ”Jag blir ledsen och irriterad”, säger Patrik Höök som driver Padler.se.

Tidigare i dag publicerade Padelfeber en krönika där vi varnade för en aktör som via offensiv marknadsföring på sociala medier försöker lura okunniga konsumenter.

Namnlösa racketar som går att köpa för 340 kronor utges ha ett ordinarie pris på 3 899 kronor – av en aktör som kallar sig för ”Sveriges ledande padelbutik”.

Detta har fått flera att reagera.

Hela krönikan går att läsa här.

Pär Dalhägg har onlineförsäljning via både PadelXpress och Padel365. Han säger:

- Det här är jättetråkigt. Men tyvärr är man ju inte jätteförvånad. I Spanien är det vanligt med fulspel, att man dumpar priser på produkter som man inte har i lager för att driva trafik. Jag tror tyvärr att det bara blir mer av den här varan.

- Jag hoppas och tror ändå att kunderna gör sin research och inte blir lurade. Kunderna är nog hyfsat medvetna.

Patrik Höök, en av ägarna bakom Padler.se säger till Padelfeber:

- Det är trist att oseriösa aktörer dyker upp inom padeln. Men det är väl alltid så när något växer snabbt. Det dyker upp lycksökare. Men jag tror inte så många går på detta. Kanske en och annan nybörjare som trillar dit.

Hur påverkar detta er i branschen?

- Inte så mycket. Sånt här bondfångeri sprider sig snabbt bland spelarna. Folk är så medvetna och upplysta i dag och kräver en bra service från sina leverantörer, så såna här aktörer blir inte långvariga, säger Patrik Höök.

Pär Dalhägg:

- Jag tror tyvärr att det bara blir mer av den här varan. Jag ser i mitt flöde olika produkter i alla segment med liknande prissättning.

En risk som de båda ser är att oseriösa aktörer och skojare kan förstöra ryktet och även sabba för de seriösa.

- Jag tror de flesta seriösa aktörer blir irriterade på sånt här. Inte för att de är konkurrenter, utan mer för att de som kommer in i världens mest fantastiska sport riskerar att bli lurade av en oseriös aktör, säger Patrik Höök. Jag tycker synd om de som går på det här – vilket jag i och för sig tror är väldigt få.

Joseph Mazmanian som driver Impero Padel blev rent ut sagt förbannad

Jag blir så jäkla upprörd när jag läser om det. Det förstör för oss som lägger ner hjärta för sporten i Sverige

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk