Här blir Lebron ny världsetta

Juan Lebron är ny världsetta i padel. Det blev belöningen för att han tog ett enormt karriärsval och bytte sida inför denna säsong.

Förutsättningarna inför Sao Paulos WPT var att om Paquito och Lebron gick till final skulle Lebron helt säkert bli ny världsetta.

Och efter en helt galet bra semifinal, där Fernando Belasteguin och Augustin Tapia besegrades med 6-7, 7-6, 6-4, är målet nått. Det var en av årets bästa matcher.

När matchen var slut föll Lebron i tårar. Det stora målet var nått.

Han lyftes upp av sin partner Paquito Navarro. 

I somras, i samband med Båstads WPT, fick Padelfeber en intervju med den nya världsettan. Hela intervjun kan ni läsa här:

"Därför kallas jag för vargen".

Han berättade då om beslutet att gå från världens kanske mest lovande backhandspelare till att bli forehandspelare bredvid Paqutio:

- Paqutio ringde och då svarade ja. Jag spelade faktiskt forehand ända tills jag var 19 år. Det är bara de senaste åren jag spelat backhand. Men det krävdes ändå att jag offrade all min ledighet för att träna in mig i min nya roll.

Är det stor skillnad?
- Ja, mest mentalt. Det är så olika roller på banan. 

Lebron och Paquito vann i Båstad och dominerade sedan världspadeln. Men sedan kom svackan. En svacka som var så djup att de till sist bröt med sin coach Ramiro Choya.

Det blev det lyft de behövde. Final senast i Cordoba och en ny final nu gör att Lebron tar klivet upp på tronen, före Paquito. De passerar Maxi Sanchez och Sanyo Gutierrez.

Skälet till det handlar om försvarade poäng. Lebron hade färre poäng att försvara från förra säsongen och får därför fler poäng än sin partner i denna turnering.

Padelfeber säger stort grattis till en stor idrottsman som gjort en mäktig resa hela vägen upp till rankingens förstaplats.

Lebron blir därmed den första "äkta" spanjoren att bli världsetta på herrsidan.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk