"Därför kallas jag för vargen"

Juan Lebron har kommit till Sverige för att erövra Båstad. I en exklusiv intervju för Padelfeber berättar han om valet att gå över till forehand, hur han tagit hjälp av psykolog och varför han fått smeknamnet ”Vargen”, El Lobo.

Padelfeber träffar Lebron i samband med en sponsorträff som anordnas av Babloat nere vid Båstads hamnbana.

Trots tidig timma är han på ett strålande humör och showar friskt på banan innan han artigt ber om ursäkt för sin dåliga engelska.

- Nästa år ska jag prata bra engelska, det lovar jag.

Men det löser sig fint via tolk.

Ska Rmavbild 2019 06 26 Kl 115456El Lobo får publiken i Spanien att yla högt på läktarna.

 

Och Padelfebers första fråga är helt enkelt varför han fått sitt smeknamn ”vargen” och varför publiken vargylar högt varje gång han slår en galen smash.

Lebron skrattar gott och berättar bakgrunden.

- Det beror på att kommentatorerna till World Padel Tour tyckte att jag såg ut som en varg som ylar mot månen när jag anlägger min smash. Det var dom som började yla och sedan följde publiken efter.

Tycker du om det?

- Verkligen. Jag får massor av energi av det. Helst skulle jag vilja yla själv, men jag har för stor respekt för mina motståndare för att göra det.

Ska Rmavbild 2019 06 26 Kl 115435För att få spela med kompisen Paquito valde Lebron att gå över från backhandsidan till forehand.

 

Juan Lebron anses vara en av de spelare som ska ta över världspadeln. Han var sakta på väg att bli en av de allra bästa backhandspelarna då han tog det oväntade beslutet att byta till forehandsidan.

- Paqutio ringde och då svarade ja. Jag spelade faktiskt forehand enda tills jag var 19 år. Det är bara de senaste åren jag spelat backhand. Men det krävdes ändå att jag offrade all min ledighet för att träna in mig i min nya roll.

Är det stor skillnad?
- Ja, mest mentalt. Det är så olika roller på banan.

Min känsla är att du och Paquito är väldigt lika rent mentalt?

- Det stämmer. Och ofta behöver någon av oss sänka energin för att det ska fungera. Vi måste hitta en balans och en jämnvikt.

Men det är Paquito som är chefen?

- Haha. Så länge vi vinner får han gärna vara chefen.

Det är andra året du är i Sverige. Vad tycker du och spelarna om Båstad?

- Helt fantastiskt. Alla är så artiga och vänliga och turneringen är toppklass. Jag blir också otroligt förvånad över den nivå svenskar spelar på. Alla här verkar kunna spela fin padel.

När Padelfeber berättar om hur snabbt padel ökar i Sverige och att det i dag finns tusentals spelare pekar han på sin arm och säger:

- Jag ryser när jag hör det. Det är helt fantastiskt.

För Padelfeber berättar även Lebron hur han lyckats mogna på banan. Han var tidigare känd för sitt dåliga humör.

- Jag tog hjälp av psykolog. Vi träffas ungefär en gång i veckan och pratar om mina tankar och känslor. Nu har vi hållit på ett drygt år och jag betraktar honom som min vän.

Känner du att det har hjälpt dig?

- Mycket. 

 

 

Ska Rmavbild 2019 06 26 Kl 113752Padelfeber får hjälp av tolk för intervjun. Men till nästa år lovar Lebron att hans engelska är bra.

 

Lebron och Paquito vann senaste turneringen i Valladolid och har kommit till Båstad som favoriter.

Återstår att se om svenska publiken väljer att yla högt på läktarna när Lebrons smash viner över centercourten.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk