Avstängningen stor nyhet även i "vanlig media"

Helsingborgs Dagblad skriver tre artiklar om Simon Vasquez avstängning och att han lämnar landslaget.

Simon Vasquez bor i Stockholm och tävlar för Ryska Posten, men han är från Båstad och därför intressant för HD.

När tidningen intervjuar honom har det gått drygt två dygn efter han fick beskedet att han inte skulle få spela bronsmatchen. Men han står fast vid sitt beslut att inte fortsätta i landslaget och är fortsatt lika frän i sin hårda kritik mot förbundet.

Alla artiklar går att läsa här för prenumeranter.

Det Vasquez riktar in sin kritik är inte i första hand att han blev avstängd, utan hur förbundet kommunicerade ut saken. Det skedde via ett inlägg på Facebook, där det bara framkom att stjärnan inte skulle spela på grund av att han brutit mot förbundets alkoholpolicy.

-  Det fick många att tro att jag hade varit ute och krökat hela natten, vilket inte är sant. Jag tog en öl till maten vid sjutiden och var i säng redan vid tio, säger han till HD.

Vilket för övrigt är exakt den version han gett Padelfeber.

Inlägget om avstängningen är nu borttaget från förbundets Facebooksida nu.

Just ”uthängningen” av Vasquez på Facebook var även det som fick Pablo Figueroa att också lämna landslaget.

- Det har ingenting med att det var just Simon (Pablos kusin) att göra. Jag hade reagerat exakt likadant om det gällt Danne eller Calle. Jag vill inte spela för ett förbund som behandlar en spelare på det sättet, en spelare som gett allt för landslaget, säger Pablo till Padelfeber.

Vasquez säger till HD att han kan tänka sig att återvända till landslaget, men att det då krävs vissa saker.

– Inte svårare än att få en ursäkt och att förbundet blir mer professionellt, säger han till HD.

Förbundskaptenen Andréas Johansson intervjuas också av tidningen, men är sparsam med kommentarer. Han konstaterar kort att det inte var någon glädje bakom att ge Vasquez beskedet att han var avstängd, men att han inte hade något val.

- Det var inget samtal jag njöt av, men det är mitt uppdrag att värna den policy och värderingar min uppdragsgivare står för. I övrigt vill jag inte kommentera efterspelet. För mig handlar det om att göra rätt inför min arbetsgivare.

HD har även intervjuat förbundets ordförande Per Carlsson, som var på plats i Lissabon och kunde följa allt på nära håll.
Carlsson hävdar att Vasquez drack mer än en öl, men att det inte var avgörande för beslutet att stänga av honom.

– Svenska padelförbundet tillämpar precis som alla andra förbund en strikt alkoholpolicy som vi måste hålla. Det är inget revolutionerande. Samma kväll han gjorde sitt lilla misstag informerade spelare som satt med honom att ”det är nolltolerans och det kommer att få konsekvenser", säger Per Carlsson till HD.

Johan Håkansson

 

  

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk