Vilken uppvisning av Knutsson och Gaspar

I många år har Calle Knutsson tillhört Sveriges bästa spelare. Men han har aldrig vunnit någon SPT-titel. Men i helgen kom den – med besked.

Calle Knutsson spelade VM för Sverige redan som 15-åring. Han har alltid funnits med i eliten, men när det har kommit till SM-titlar och SPT har han fått vänta.

I fjol kom han hem från Granada där han bor för att visa hur bra han har blivit, men det ville sig inte riktigt, vare sig i SPT eller på SM

Till Umeås SPT tog Knutsson med sig sin spanske kompis José Carlos Gaspar  och gick in i tävlingen som favorit.

Men inte någon jättefavorit. Det fanns gott om lag som levde i tron att kunna slå ut dem.

Paret var också ganska illa ute i semifinalen, då sensationslaget Henrik Söderberg och Johan Brunström knep det andra setet. I det läget såg Knutsson och Gaspar nervösa ut. Men de kunde samla ihop sig och ta hem skiljesetet genom bra lobbar och skärpt spel.

I finalen väntade Daniel Windahl och Simon Vasquez. En stor publik hade samlats och de flesta trodde nog på en riktig kraftmätning. Även Knutsson.

- Vi var helt inställda på en riktigt tuff match. Vi vet att de spelar jäkligt bra. Det är dessutom riktigt snabba banor här i Umeå.

Taktiken blev att försöka lobba bra, att hänga i i försvarsspelet några bollar till och sedan vara skoningslösa i offensiven.

Windahl och Vasqez har för vana att svepa svenskt motstånd av banan. Nu fick de båda känna hur det känns.

- Vi lyckades snabbt komma in i ett bra spel och gjorde inga misstag. Sedan fick jag väldigt bra hjälp av José – inte minst i defensiven. Han lyckas få till bra lobbar även på otroligt bra volleys.

Första set slutade 6-1. Det andra blev jämnare, men inte mycket. 6-3 var även det solklart.

- Vår klart bästa match i turneringe. Det var ett rejält hopp från det vi spelat i övrigt här i Umeå. Men generellt har det varit en riktigt bra upplevelse.

Calle Knutsson vill gärna hylla arrangörerna i Umeå och tävlingen som sådan.

- Allt har varit till det yppersta. Välkomnandet har varit en ren lyx. Både jag och José har stortrivts. Kul för honom också att få se norra Sverige.

Ska Rmavbild 2019 03 31 Kl 205948Gaspar tyckte det var mäktigt exotiskt med all snö i Västerbotten.

 

Nu flyger Knutsson tillbaka till Spanien. I morgon väntar träning i Malaga, mot bland andra Pierre Bonfré och Viktor Stjern. Där väntar även hans nya WPT-partner Carlos Perez Cabeza.

De båda börjar då uppladdningen inför nästa kval på World Padel Tour, i Logrono i norra Spanien.

Där ska även Daniel Windahl och Simon Vasquez spela. De fick i helgen klart med ännu ett wild card.

 

Ska Rmavbild 2019 03 31 Kl 175609Baharak Soleymani ficks in första SPT-titel. Sofia Arvidsson har några fler - faktiskt med fyra olika partners nu.

En annan spelare som tog sitt livs första SPT-titel i helgen var Baharak Soleymani. Hon parade ihop med Sofia Arvidsson och vann finalen över Anna Åkerberg och spanjorskan Marta Guallart Lain. 6-0 blev siffrorna i skiljeset i en match som var riktigt välspelad.

Förmodligen tröttnade Guallart Lain en del. Hon fick slita oerhört hårt i semifinalen där paret räddade två matchbollar i ett avgörande tiebreak mot Billie Gajic och Antonette Andersson.

Om man vill vinna en SPT-titel gör man klokt i att para ihop med just Sofia Arvidsson. Hon har nu vunnit med fyra olika svenska partners på touren – en makalös prestation.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk