Först ratad - nu en av favoriterna

Anna Åkerberg ratades och stod helt utan partner. Men tack vare hjälp åker hon nu till Umeå som en av favoriterna.

Padelfeber har tidigare skrivit om att paret Anna Åkerberg och Baharak Soleymani plötsligt och överraskande gick skilda vägar. Soleymani ville gå vidare, något som bara var att acceptera för Anna Åkerberg.

- Det var tråkigt. Men om hon kände så så är det bättre att vi söker oss vidare. Men det innebar ju att jag var tillbaka på ruta ett, säger Åkerberg.

Vilket innebär att försöka hitta en partner. Vilket inte är lätt under säsong, då alla svenska spelare redan har gjort sina val.

Anna Åkerberg var mer eller mindre inställd på att hennes padelkarriär skulle gå in i en träningsfas. Att hon skulle tvingas stå över SPT i Umeå.

- Det är ju en del av spelet. Jag tänkte att jag skulle fokusera på att träna och att hitta mitt eget spel.

Men hjälpen att hitta en partner kom från Dani Dios i Marbella. Han började ringa runt och kolla läget bland duktiga spanjorskor.

Ska Rmavbild 2019 03 29 Kl 104821Marta Guallart Lain åker från Madrid till Umeå för att spela med Anna Åkerberg.

 

Han fick napp Marta Guallart Lain, en 34-årig backhandspelare från Madrid med en hel del erfarenhet av WPT.

- Jag slog henne en signal och jag kände direkt att det klickade, säger Åkerberg.

Vad vet du om henne?

- Jag har försökt ta reda på så mycket som möjligt. Hon är tydligen topp 15 i Madrid och spelar väldigt offensivt. Hon ska tydligen ha en tvåhandbackhand också.

Hur känns det att plötsligt bli ihopparad med en WPT-spelare?

- Inspirerande. Men det är jättesvårt att säga vad vi kan åstadkomma. Jag har ju aldrig sett henne eller träffat henne.

Anna Åkerberg kom till Umeå redan under torsdagen. Guallart Lain landar i den västerbottniska staden först ikväll. Sedan börjar damklassen 09.00 på lördagsmorgonen.

- Vi hinner inte träna något. Men det är bra att det är gruppspel. Vi får försöka lära oss varandra så gott det går i gruppspelet.

I gruppen väntar bland andra det lovande Malmöparet Izabella von Fielitz och Smilla Lundgren. Blir det gruppvinst väntar med all sannolikhet Billie Gajic och Antonette Andersson i en semifinal.

Hur är formen?

- Det känns riktigt bra. Jag har kört på hårt efter att jag var i Spanien. Jag har ju bra sparring i Malmö och tränar mycket mot killar som spelar B-klass. Vi kör antingen cross eller tre på banan. Jag försöker jobba på det jag fick med mig från Spanien.

Vilket var?

- Det handlar mycket om struktur. Var jag ska placera bollarna och varför. Att veta och förstå min roll som forehandspelare.

Känns det som att förståelsen för spelet ökar?

- Ja, hela tiden. Det finns så kopiöst mycket att lära, men det är samtidigt en väldigt härlig känsla. Det finns så många steg till att klättra.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk