"Det är en dröm som blir sann i morgon"

Som tennisspelare fick han aldrig infria sin dröm att få beträda Båstads centercourt. Men i morgon får Simon Vasquez äntligen göra det - som padelspelare.

Simon Vasquez växte upp i Grevie, bara ett par mil ifrån Båstad. Men som tennisspelare blev Båstad allt mer hans hem.

- Drömmen var alltid att få beträda Båstads centercourt, men det fick jag aldrig göra, säger han.

Ska Rmavbild 2019 06 25 Kl 205338Världsspelarna Bergamini och Campagnolo.

 

Men i morgon får han det. Som padelspelare. Tillsammans med Daniel Windahl ska Simon möta de brasilianska världsspelarna Lucas Bergamini och Lucas Campagnolo.

Alla räknar med en enkel seger för brassarna – men varken Vasquz och Windahl tänker ge sig utan kamp.

- Större skrällar har skett, säger Simon och ler.

- Vi ska försöka chocka dom med vårt aggressiva spel, säger Windahl som även han har starka band till Båstad. Han gick tennisgymnasiet här och fick faktiskt beträda centercourten en gång.

- Ja, men bara i dubbel.

Men innan Windahl och Vasquez lirar ska Calle Knutsson och hans spanska partner Carlos Perez Cabeza beträda centercourten (läs separat artikel). De har en annorlunda uppgift där det är betydligt jämnare på förhand.

Ska Rmavbild 2019 06 25 Kl 205415De svenska spelarna tränade i Vilshärad under tisdagen.

Ungefär samtidigt, några mil norrut i Vilshärad, kliver Baharak Soleymani och Antonette Andersson in på banan och möter ett riktigt starkt lag.

- För mig är det här nästan overkligt. Jag har gjort en sådan resa och tänk att jag nu ska få spela World Padel Tour, säger Baharak.

Dagen avslutas sedan när Sofia Arvidsson ungefär 18.00 spelar tillsammans med sin spanska partner Nuria Vivancos, vilket lär bli en riktig höjdare. Arvidsson spelar verkligen inför sin hemmapublik i Halmstad och har enligt tipsen en riktigt bra chans att vinna.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk