Arvidsson kan få möta världsettan i Båstad

Nu har lottningen till World Padel Tour i Båstad och Vilshärad släppts. Här är alla motståndarna för de sex svenskarna i tävlingen.

Sex svenskar har fått wild card till Swedish Padel Open och får därmed chansen att gå rakt in i en WPT-huvudtävling, något som garanterat blir ett minne för livet.

Det par som på förhand fått den svåraste lottningen är Simon Vasquez och Daniel Windahl. De ställs mot de duktiga brassarna Lucas Bergamini och Lucas Campagnolo, rankade 24 i världen.

- Det blir otroligt roligt. Det är två riktiga världsspelare. Vi får hoppas på att det är en del underskattning att vi kan spela på det, säger Daniel Windahl, som ändå tror att det kommer bli en riktigt underhållande match.

- De spelar ju en padel som gör att vi ändå kommer få vara med och spela. På så sätt lär det bli en rolig match både för oss och för publiken. Men visst fasen är det en tuff lottning.

Ska Rmavbild 2019 06 14 Kl 113032Bergamini och Campagnolo - två förvarsstarka brassar.

 

Calle Knutsson och hans spanska partner Carlos Perez Cabeza har fått en lite lättare resa och möter  Javier Martinez Vazquez och Adrian Blanco Antelo, rankade 47 och 48 i världen.

Skulle Calle och Carlos skrälla där kommer de få möta världsettorna Sanyo Gutierrez och Maxi Sanchez.

På damsidan ställs Antonette Andersson och Baharak Soleymani mot Alicia Blanco Rojo och Beatriz Caldera Sanchez, rankade 33 i världen.

Sofia Arvidsson och hennes spanska partner Nuria Viyancos har en klart möjlig match i första rundan. De möter Melania Merino Saéz och Esther Carnicero Marin, rankade 61 i världen.

- Jag har svårt att bedöma nivån eftersom jag inte har någon erfarenhet av att spela på WPT. Men min partner håller ungefär den nivån och känner till dessa spelare, så hon får lägga upp taktiken, säger Sofia Arvidsson.

Vid seger väntar en riktig höjdare. Då ställs Sofia mot Marta Marrero, vilket är lite intressant.

Båda är nämligen samma generation och spelade samtidigt på WTA-touren i tennis.

- Men jag har inget minne av att vi möttes. Marta var grusspecialist och jag gjorde allt för att undvika grustävlingarna, säger Sofia och skrattar.

Däremot har de faktiskt mötts i padel.

- Ja, när vi gick till semifinal i VM mötte jag och Mari Andersson henne och Alejandra Salazaar.

Som Padelfeber tidigare har berättat kommer damerna att spela sina två första omgångar i Vilshärad, medan herrarna spelar i Båstad.

I Båstad kommer tre banor att användas, centercourten, bana 1 och en sidobana. Även i Vilshärad kommer tre banor att användas.

Här kan ni se hela lottningen.

 

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk