Windahls beslut: tänker inte spela SM

Daniel Windahl har tagit beslutet att inte spela SM i år. ”Jag har funderat intensivt i flera dagar och det här är det rätta för mig”, säger han.

SM avgörs på Padel Crew i Helsingborg i månadsskiftet augusti-september.

Tanken var att Daniel Windahl och Simon Vasquez, som vann SM 2017, skulle ställa upp som tävlingens favoriter.

Men nu blir det inte så. Windahl har bestämt sig för att inte ställa upp i SM.

Anledningen är att hela hans fokus är riktat på World Padel Tour och att försöka samla på sig så många rankingpoäng som det bara är möjligt.

Och just SM krockar med en WPT-tävling i Madrid.

- Jag har funderat på det här hela semestern, men väldigt intensivt senaste dagarna. Jag tog beslutet i går och då kändes det som det enda rätta att göra, säger han.

Ju mer han funderade desto mer övertygad kände han sig.

- Jag ska försöka spela alla WPT-tävlingar som återstår i år för att samla på mig så mycket poäng och erfarenhet som möljigt inför nästa säsong. Mina ambitioner är inte att vinna SM – de är större än så.

Som Padelfeber tidigare har skrivit är det klart att Windahl ska spela en WPT-challenger tillsammans med 30-rankade Gonzalo Rubio. 

Nästa WPT-tävling, i Mijas, tänker han spela ihop med Nacho Asenjo, Calle Knutssons före detta partner.

Och beslutet att stå över SM har växt fram.

- Visst var det ett svårt beslut, men jag ser ingen annan utväg. Vart vill jag lyckas? I Spanien. Vart vill jag vara? I Spanien. Vart vill jag tävla? I Spanien. 

Windahl har meddelat sitt beslut till Simon Vasquez, som nu får söka en ny partner inför SM.

Hur tror du att ditt beslut kommer att tas emot?

- Jag förstår att det här beslutet kan väcka känslor hos en del. Många tycker nog att jag gör fel, men jag hoppas också att många förstår mig. 

Windahl säger att han jagar delmål. Ett sådant var att vinna SM. Ett annat att vinna svenska Mastersslutspelet. Ett tredje att bli rankad etta i Sverige.

- Alla de har jag uppfyllt och i dag är jag faktiskt helt ointresserad av om jag ligger etta eller 100 på svenska rankingen. 

Alla delmål handlar nu om World Padel Tour.

- Först var målet att bli rankad bland de 150 i världen. Det har jag lyckats med. I dag är jag 134, tror jag. Nästa mål är 100. Och därefter 50.

Det är även klart att Daniel Windahl ska spela flera WPT i år tillsammans med spanjoren David Antolin, en 24-årig kort spelare från Valladolid.

Fotnot: Daniel Windahl missade även förra årets SM. Då på grund av siterna av en sjukdom.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk