Nytt spännande namn för den svenska padelpubliken

Ska Sofia Arvidsson lyckas vinna en SPT med ännu en ny medspelare? Och vad kan Juan Lebrons gamla partner åstadkomma? Växjös SPT blir startskottet på en glödhet padelhöst.

Äntligen rullar Swedish Padel Tour igång ingen och Varlion Open i Växjö blir samtidigt startskottet på en höst och vinter som blir otroligt spännande, med SM, EM, veteran- och junior-SM och mastersslutspel som väntar.

Så vad har vi att se fram emot?

Ja, när lottningen äntligen släpptes stod det bland annat klart att vi får en mycket oviss damklass.

För första gången under den här SPT-säsongen blir det dock en damklass helt utan utländskt inslag. Däremot ställer den största delen av den svenska eliten upp och Sofia Arvidsson gör ett försök att lyckas vinna ännu en SPT med en ny medspelare.

Tidigare har hon vunnit med Ajla Behram (Luleå) och Baharak Soleymani (Umeå och Uppsala). Den här gången är det Rebecca Nielsens tur att stå bredvid Arvidsson. De spelade tillsammans med framgång under lag-SM och det blir intressant att se om Nielsens månader i Spanien börjat ge resultat.

Men det blir ingen lätt uppgift. Det finns flera lag som är sugna att spöa Sofia och Rebecca och som garanterat har kapacitet att göra det.

Främst är det Billie Gajic/Anna Åkerberg och Baharak Soleymani/Antonette Andersson som utmanar.

På herrsidan ställer Simon Vasquez och Daniel Windahl upp och då är det som vanligt – de blir favoriter, även om SPT inte gått riktigt som paret hade tänkt sig.

Vilka ska då utmana? Självklart Anton Andersson och Pablo Figueroa.

Men det kanske mest spännande paret på förhand är Pierre Bonfré som för första gången ställer upp med André Schlyter från Malmö. Minns att Schlyter (då tillsammans med Christoffer Persson) besegrade Windahl och Vasquez i Uppsala.

Inte heller herrklassen har särskilt mycket utländskt inslag, men ett riktigt spännande namn dyker upp.

Inigo Zaratiegui Pedrosa, rankad 81 i världen, kommer och spelar tillsammans med Ryska Postens Fredrik Nyberg.

Nyberg spelade tillsammans med Peter Alonso i Västerås och det är via den kontakten som Sverige nu får se en helt ny spelare.

- Ja, Inigo har aldrig tidigare varit i Sverige och tycker det ska bli väldigt roligt, säger Nyberg.

Här kan ni se bilder från 2013 när Zaratiegui vinner junior masters tillsammans med Juan Lebron.

Zaratiegui Pedrosa är backhandspelare och tillhörde för några år sedan världens bästa juniorer. Bland annat vann han junorernas Masters 2013 – då i par med ingen mindre än Juan Lebron.

Han var även med nu i Mijas och försökte kvala sig in i huvudturneringen, men åkte ut i första omgången av previa.

Roligt också att Douglas Rutgersson från Helsingborg väljer att spela tillsammans med duktige dansken Tore Deleuran-Skjold

Här hittar ni hela lottningen till Varlion Open.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk