Därför spelar inte Vasquez med Windahl i Valencia

I morgon flyger Simon Vasquez ner till Spanien för att spela WPT-kval. Men inte tillsammans med Daniel Windahl. ”Vi vill hitta nya vägar att bli bättre”, säger han.

Ända sedan Daniel Windahl och Simon Vasquez började spela tillsammans för två år sedan har de varit ett oskiljaktigt par. Ett par som dessutom nått väldigt stora framgångar.

Så sent som förra veckan stod de på Båstads centercourt och mötte världens tolfte bästa lag, brassarna Lucas Campagnolo och Lucas Bergamini.

- Det var ett fantastiskt äventyr. Svårt att beskriva, men det roligaste jag har gjort i hela mitt liv.

Varför?

- Jag var ju med när padeln kom till Båstad och då tog man det på skämt. Nu var alla världsstjärnor här och jag fick vara en del av det. Jag fick också möta det bästa lag jag mött i mitt liv och vi gjorde en riktigt bra match.

Ska Rmavbild 2019 07 03 Kl 061827Simon Vasquez beskriver WPT i Båstad som det roligaste han gjort i sitt liv.

Men nu går alltså Vasquez och Windahl skilda vägar – men enligt Vasquez handlar det bara om ett tillfälligt break och något som är del av en större plan.

- Jag och Danne bor i Sverige och vi känner att vi måste göra något för att utvecklas. Vi måste lära oss mer av andra och har kommit fram till att vi ska försöka spela med olika spelare på WPT, för att sedan ta erfarenheten och kunskapen vidare till vårt eget spel, säger Vasquez.

I Valencia ska han spela tillsammans med fransosen Maxime Moreau, rankad 169 i världen.

- Det är en landslagsspelare som nu bor på heltid i Barcelona och tränar i Marcella Ferraris team.

Var det där ni fick kontakt?

- Ja. Jag och Danne var där och tränade och då stannade jag kvar ett par dagar extra. Jag fick träna med Maxime, Bastien Blanque och Johan Bergeron, tre av Frankrikes allra bästa. Vi körde några pass och det kändes riktigt bra.

Hur känns det egentligen att plötsligt ha en annan spelare bredvid sig?

- Väldigt spännande. Jag och Danne har gjort en fantastisk resa tillsammans. Det kommer att kännas konstigt och spänt – men samtidigt väldigt kul. Sedan får vi se hur det fungerar. Som alla vet är padel ett lagspel och det är inte alls säkert att kemin stämmer. Då får vi prova något annat.

Vad har du och Windahl för tankar om framtiden?

- Att flytta till Spanien så fort som möjligt. Vi har kommit fram till att det är helt nödvändigt. Kanske kan det bli redan i år. Men fram till dess ska vi försöka utveckla oss så mycket som möjligt. För det långsiktiga målet är att bli bäst tillsammans. Att prova spela med andra spelare är ett av stegen som kan hjälpa oss.

Men tanken är att ni ska fortsätta spela tillsammans?

- Absolut. 

Förkvalet till WPT i Valencia börjar på söndag. I startfältet finns även Calle Knutsson, som kör med sin partner Carlos Perez Cabeza.

Tanken var också att Daniel Windahl skulle ha spelat – tillsammans med argentinaren Fabricio Catteneo. Men han blev skadad och då passade Windahl på att ta en kortare semester i Kroatien.

Vasquez åker till Barcelona redan i morgon för att hinna träna i två dagar med sin nya partner Maxime Moreau.

Johan Håkansson

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk