Mari blir Padelfebers nya instruktör

Padelfeber gör en drömvärvning och rekryterar Mari Andersson, 23-faldig svensk mästare i tennis och semifinalist i padel-VM, som instruktör. "Jag ser med spänning fram emot detta", säger hon.

Padelfeber har ända sedan starten haft en ambition att vid sidan av nyheter och reportage även vara en utbildande plattform. Att läsa Padelfeber ska helt enkelt hjälpa dig att bli en bättre padelspelare.

Därför har vi haft Padelskolan (alla avsnitt går att hitta i sökmotorn), Andréas Johanssons populära blogg och även utbildande texter av Daniel Windahl och Stefan ”Biff” Thunell.

Nu tar vi uppdraget vidare med hjälp av Mari Andersson, som från och med nu blir Padelfebers specielle instruktör – med ett fokus på att hjälpa dig som läsare att bli en bättre spelare.

Innan första inlägget av Mari kommer här en presentation av Padelfebers nya magister:

Vem är Mari Andersson?

-Frågar du mig var jag kommer ifrån så är det som att få en riktigt enkel, kort och hög smash i mitten av banan - det är för många alternativ och oftast slutar det med pannkaka! Beroende på situationen så svarar jag antingen Båstad, Helsingborg eller Korea. Numera är jag bosatt i Malmö, spelar padel i Lund och representerar PDL Göteborg.

- Jag är 23-faldig svensk mästare i tennis, spelade i både junior- och seniorlandslaget innan jag flyttade till USA och började på college. Blev amerikansk mästare genom att vinna NCAA i dubbel för University of California, Berkeley, där jag efter utbildningen fortsatte som college coach.

- Mot slutet av mina sex år i USA så började jag jobba med Svenska Tennisförbundet som landslagstränare åt juniorerna. Har sedan dess även jobbat som tennistränare på Riksidrottsgymnasiet i Båstad och i Helsingborgs Tennisklubb.

- Jag har även tävlat i OCR (obstacle course racing) och kvalificerat mig för två VM år 2016 och 2018. Har dock varit knäskadad i drygt 1.5 år, men ser fram emot att komma igång med framförallt padel igen under 2020.

Vad är din bakgrund inom padel?

- Det är helt och hållet Anton Anderssons fel att jag spelar padel. För sju år sedan drog han med mig till banan i Båstad, och lite senare så vann vi vad vi tror är Sveriges första mixed turnering.

Ska Rmavbild 2019 12 09 Kl 121734Mari Andersson och Anton Andersson - vinnare av Sveriges första mixedturnering.

- Jag har haft förmånen att spela två VM och ett EM med landslaget, där jag lyckats ta cirka noll game sammanlagt mot spelare som Marta Marrero, Alejandra Salazar, tvillingarna Sanchez Alayeto och Lucia Sainz. Jag kör en klassiker o skyller på att jag haft dåliga dubbelpartners. (Hoppas Sofia Arvidsson inte läser det här…) Som tur är har laget som helhet varit kanonbra och vi har som bäst slutade på en 4e plats på VM 2016.

- I tre år har jag varit aktiv inom PDL. Först som tränare i Lund, och sedan som tränare i Frihamnen i Stockholm. Sedan oktober detta året så jobbar jag med PDL Group som utveckling- och aktivitetsansvarig med stort fokus på vår utveckling av vår tränarutbildning. Utbildning och tränarroller är någonting som ligger mig varmt om hjärtat, och detta i kombination med padel ger unika möjligheter.

Hur ser du på uppdraget att få utbilda Padelfebers läsare?

- Att dela med sig och ha utbyte med andra padelfantaster ser jag som en av dessa unika möjligheter som padeln ger oss. Det sociala och sammanhållningen som finns inom padeln är så häftigt och jag ser med spänning fram emot att få använda Padelfeber som en platform för att byta kunskaper med andra, oavsett nivå och bakgrund.

Vilka kommer att ha nytta av att läsa dig?

- Låt mig få svara så här:

Har du någon gång tänkt att det skulle vara kul att träna padel i stället för att alltid spela poängspel?

Har du någon gång tänkt att faktiskt träna padel kan gynna din utveckling till att bli en ännu bättre padelspelare?

Har du någon gång tänkt att det skulle vara bra att kunna några övningar själv som du kan träna på?

Har du någon gång undrat vad du kan göra för att vinna över den spelaren som alltid slår dig?

Har du någon gång själv spelat så dåligt att du skäms och övervägt att spela med en påse över huvudet?

Har du någon gång tänkt att din partner är den sämsta padel spelaren som existerar på jorden, men ändå måste du spela med henne eller honom?

Har du någon gång känt att du skulle behöva några tips om padel för du varit så förvirrad på banan att du varken hittat ut från buren eller din egen hjärna?

- Om du svarar ja på en eller flera av frågorna så är du inte ensam – vi alla är i samma båt. Det bästa med padel är att man aldrig kan bli fullärd. Glädjen i padel är att ständigt kunna utvecklas.  

 

Som ni förstår är Mari Andersson väldigt kvalificerad och det ska bli oerhört spännande att följa hennes utbildningsresa på Padelfeber.

Och till alla er som spelar padel och har en ambition att utvecklas: följ Mari Andersson!

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk