Många ologiska separationer på WPT

Nu radas känslomässiga separationer upp på sociala medier bland världsstjärnorna. För att 2020 bli nya par. Padelfeber tar ett grepp om det som händer i toppen av WPT just nu.

Padelfeber har redan i samband med Mastersslutspelet i Barcelona skrivit vid ett flertal tillfällen vilka förändringar som är att vänta till nästa säsong.

Vi kan väl ta dem igen, för att liksom samla ihop det.

På herrsidan förväntas dessa par se dagens ljus 2020:

Paquito Navarro/Pablo Lima.

Maxi Sanchez/Mati Diaz.

Franco Stupaczuk/Sanyo Gutierrez.

Ale Galan/Juan Lebron.

Fler förändringar är att vänta – men detta är de största.

På damsidan har två lag läckt ut:

Marta Marrero/Paula Jusémaria Martin.

Marta Ortega/Bea Gonzalez.

Detta lär leda till ytterligare några nya par.

I dag har alltså flera par för första gången officiellt bekräftat att de går skilda vägar. Det är så det brukar gå till. Först offentliggörs separationen fullt av hedersbetygelser och kärlek – för att några dagar senare presentera den nye partnern.

Vad som gör det lite anmärkningsvärt är att det är flera fullt fungerande och högpresterande lag som nu väljer att separera och mellan raderna kan man läsa att en och annan toppspelare är lite sårad.

Ska Rmavbild 2019 12 26 Kl 144725Paquito och Lebron har båda skrivit varsitt känslomässigt avskedsinlägg på sociala medier i dag.

Om vi börjar med Paquito och Lebron, världsettorna, så är det uppbenbart att det är Paquito som söker sig vidare och högg när chansen att få spela med Pablo Lima uppstod.

Många i padelvärlden sörjer den separationen. Paquito och Lebron har vunnit mångas hjärtan och fick faktiskt skriva historia tillsamamns genom att bli de två första ”äkta” spanjorerna att bli världsettor på herrsidan.

Det är såklart något de för alltid kommer att bära med sig och om man ska tro de bådas inlägg i dag på Instagram så är en återförening i framtiden snarare trolig än långsökt.

Man kunde också ana en förvåning och besvikelse hos Ale Galan, som tillsammans med Pablo Lima vunnit fyra av de åtta tävlingar de hann spela tillsammans, däribland Mastersfinalen i Barcelona.

Att separera efter den sviten är märkligt. Så märkigt att man snarare anar att Paquito och Lima bestämde sig för att spela ihop 2020 för ganska länge sedan.

Förra världsettorna, Sanyo och Maxi, är en mer logisk separation. Den här säsongen har varit väldigt kämpig för paret och de svackor de har haft överskuggar faktiskt de fantastiska topparna.

Nu får båda nytt blod bredvid sig, vilket lär innnebära en nytändning. Rent sportsligt är det såklart Sanyo och Stupaczuk som ser mest spännande ut och ett lag som borde ha kapacitet att bli det allra bästa.

Däremot verkar det som om Bela och Tapia, samt Tello och Chingotto fortsätter som par. Samma sak med Ruiz och Botello.

Ett par som redan har presenterat sig är Agustin Silingo och Martin di Nenno.

Ska Rmavbild 2019 12 26 Kl 144217Världsettorna Marta och Marta går skilda vägar - vilket inte är helt lätt att förstå. 

På damsidan är separationen mellan Marta och Marta klart märklig. Visst, paret har inte tokdominerat, men de nådde högst upp på världsrankingen och det logiska vore att fortsätta det projektet åtminstone ett år till.

I stället ska nu Marrero para ihop med bollgeniet Martin – och det är klart att det kittlar. Paula Josemaria Martin är årets stora utropstecken på damsidan och när hon nu får den bästa backhandspelaren bredvid sig borde det bli en rad titlar nästa år. Det är svårt att se att något lag ska kunna hota där, faktiskt.

Att Marta 2, alltså Ortega, parar ihop med nyss 18 år fyllda Bea Gonzalez bli spännade och det är lätt att misstänka att sponsorer haft sitt finger med i spelet här. Bea förväntas bli världsetta en dag och med Ortega vid sin sida finns de nödvändiga förutsättningarna för att nå dit.

Frågan är då vilka Delfi Brea och Ana Nogueria ska spela med. Det kan bli med varandra, eller så utökas karusellen.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk