Stjerns dubbla revanscher!

Först föll han i SM-finalen. Sedan missade han VM-truppen med minsta möjliga marginal. För Viktor Stjern var segern i Västerås en dubbel revansch.

Det var några riktigt tunga dagar för Stjern.

Först förlorade han och partnern Pierre Bonfre sin andra raka SM-final, denna gång mot Andreas Pålsson och Bobby Seger. Sedan missade han VM-truppen med minta möjliga marginal.

Båda sakerna smärtade – men framför allt den andra.

- Ja, det gör ont fortfarande. VM var årets stora mål och jag är den som hamnar precis utanför. Det är jobbigt.

Inte minst eftersom hans partner Pierre Bonfré än en gång blev uttagen. Backhandspelaren Stjern föll dock precis i konkurrensen. Förbundskapten Dani Dios valde istället kvartetten Daniel Windahl, Calle Knutsson, Andreas Pålsson och Anton Andersson.

- Jag har all respekt för de som är uttagna och är medveten om att det är en sjukt hård konkurrens. Men jag trodde faktiskt att jag skulle komma med efter SM.

Vad fick du för argument av Dios?

- Att han dels sett mig spela för lite och att jag har för få verktyg att använda. Han ser mig inte som en tillräckligt komplett spelare och det finns det en poäng i. Det är absolut ingen skandaluttagning, de andra fyra är minst lika bra som jag – men man vill ju bli uttagen.

För Stjern kom turneringen i Västerås lägligt. Han fick snabbt något att fokusera på och kände att det var dags att få den där fullträffen han och Bonfré väntat länge på nu.

- Vi har faktiskt inte vunnit någon turnering sedan vi vann B-klasser. Men vi kände att det verkigen var dags nu.

Finalen blev dessutom en repris på SM-finalen. Men den här gången var Stjern och Bonfré starkare. 6-2, 6-4 blev det över Pålsson och Seger, där framför allt ett break vid 4-4 i andra set blev avgörande efter några episka bolldueller. Bland annat lyckades Stjern rädda en stenhård Pålssonsmash på halvvolley, vilket sedan ledde fram till poängvinst.

Här kan ni se stora delar av herrfinalen.

- Det är ju såna poäng som avgör matcher. Äntligen fick vi till en fullträff. Eller: även om inte alla bitarna föll på plats så var vi uppenbarligen bättre än de andra.

Vad skilde nu jämfört med i SM-finalen?

- Vi var fräschare i kroppen och kunde ha fullt fokus på padel. Och vi var verkligen revanschsugna. Vi kände att ju jävlar.

Det är VM om en månad och fortfarande kan mycket hända. Har du sagt att du står stand by om det skulle krävas?

- Absolut. Jag försöker att inte tänka på det, men behövs det så tackar jag ja.

Hur ser din tid ut framöver.

- Jag ska försöka få till några pass i veckan. Dessutom har vi fått Joel Christensen som ny tränare i Göteborg, vilket jag hoppas betyder jättemycket. Vi får ett helt nytt upplägg och det känns som det är experthjälp som krävs nu för att ta sig vidare.

I herrklassen måste även paret André Schlyter och Christoffer Persson lyftas fram. De måste numera ses som ett stabilt svenskt topplag. På SM pressade de Calle Knutsson och Ola Brodén i en stentuff match och nu gick de till semifinal, där de spelade skiljeset mot Pålsson och Seger.

Värt att notera är även att PDL vann både herrarnas A-klass och B-klassen, där Henrik Söderberg och Johan Brunström vann med 7-6 i avgörande set över Andreas Mårtensson och Pontus Olsson från Malmö.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk