Förbundet: "Carlsson spelar lag-SM som svensk"

Nu är beslut taget. Sebastian Carlsson, Uppsala, räknas som svensk vid lag-SM i Halmstad.

Padelfeber skrev tidigare en artikel om en regelfråga som blivit glödhet inför lag-SM.

Frågan var om deras spelare Sebastian Carlsson skulle räknas som svensk eller om han skulle belasta utlänningskvoten. Anledningen till frågeställningen är att Carlsson har dubbla medborgarskap och valde att representera Finland vid EM och dessutom blev finsk mästare.

Förbundet tog frågan på stort allvar men har nu tagit sitt beslut.

- Vi har försökt spåra bakåt om det fanns dokument som gav vägledning, men inte hittat något. Däremot hittade vi en messengertråd från i höstas där medlemmar i styrelsen gav klartecken till de ”finländare” som skulle spela finska mästerskapen att det även var grönt ljus att spela SM om de var svenska medborgare, säger Robert von Scheele.

Därmed tycker de att det även ska vara klartecken att spela lag-SM som svensk.

Det innebär i klartext att Uppsala kan spela varje lagmatch med tre finska landslagspelare, eftersom klubben värvat Max Sjöwall och Juuso Tapanainen.

- Personligen tycker jag det är jättebra att den här frågan dök upp och det är en fråga vi på allvar måste ta tag i och utforma tydliga regler kring, säger von Scheele.

En annan regelfråga som dykt upp inför lag-SM är om två utländska spelare får spela ihop. Svaret där är precis som på övriga svenska tävlingar: inte om de båda är över 300 på WPT-rankingen.

Den frågan får betydelse eftersom Padel Crew ställer upp med två utländska damspelare. Dessutom väntas minst en herrklubb presentera två värvningar in i det allra sista (läs: fredag). 

Robert von Scheele uppmanar dessutom alla som har regelfrågor att kontakta honom.

- Jag diskuterar gärna regelfrågor och det är något som vi sedan får ta upp i regelkommittén.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk