Rosenberg: "Vi har satsat på det allra bästa"

Sveriges modernaste padelcenter, lovar Markus Rosenberg. I helgen öppnar hallen i Höllviken med kylsystem, solpaneler, toppbanor och ljudisolering.

De börjar bli många nu, de stora idrottsprofilerna som valt att satsa både tid och pengar på padelcenter. Andreas Lilja och Jonas Björkman var först – sedan har de följts av en hel rad av storheter, givetvis med Zlatan i spetsen.

Nu är det Markus Rosenbergs tur.

Malmö-forwarden upptäckte padel när han bodde och spelade i spanska Santander 2010.

- Det var fullt av banor längs stranden och det var då jag testade sporten för första gången. När man sedan insåg hypen och intresset i Sverige började det väckas en idé att satsa på det. Jag vill ju ha något kul att göra efter fotbollskarriären och det här blir en rolig övergång.

Skaermavbild 2018 06 13 Kl 113012En fantastisk fotbollskarriär närmar sig sitt slut.

Ja, det är ingen hemlighet att Rosenberg gör sin sista säsong som professionell fotbollsspelare. En fantastisk karriär, som tagit honom till Ajax, Werder Bremen, Racing Santander och West Bromwich, närmar sig sitt slut. Men kanske minns vi honom allra mest från hans insatser i landslaget och i Malmö FF:s Europaframgångar.

Till helgen skrivs ett nytt kapitel i hans liv, då han slår upp dörrarna till sitt Padelcourt Nr 9 i Höllviken söder om Malmö – det han kallar för ”Sveriges modernaste padelcenter”.

Kan du backa upp det?

- Ja, det tycker jag. Vi har satsat på det allra bästa som finns. Och det gäller både ljud, ljus och banor. Vi har byggt ett helt nytt innertak för att dämpa ljudet. Vi har också valt banor från Unisport med WPT-gräset Mondo. Vi har inte sparat på någonting.

- Vi har även satsat på ett kylsystem som gör att vi kan ha samma temperatur i hallen året om. Dessutom har vi solpaneler på taket som gör att vi ska kunna gå runt på solens energi.

Rosen3Markus Rosenberg tänker själv bli bra i padel när fotbollskarriären är över.

Rosenberg bestämde sig för att ta det stora steget när han kom över en fin tomt med kanonläge i idylliska Höllviken.

- Det kändes klockrent och det har gjort att vi helt kunnat bestämma hur vi vill ha det. Många tar ju över industrihallar, men vi har kunnat styra bygget från början. Och det har varit riktigt roligt att få följa hela byggprocessen.

Hur är känslan nu när det är färdigt?

- Det trasslar alltid lite längs vägen, men jag är väldigt nöjd med slutprodukten.

På lördag väntar alltså invigning med gratisspel för allmänheten och ett par uppvisningsmatcher, både med svenska toppspelare och med Malmö FF-spelare.

Hur bra är du själv i padel?

- Jag börjar bli bättre. Jag är fortfarande inte så bra eftersom det är svårt att kombinera med en professionell fotbollskarriär. Men när karriären är över tänker jag bli bra.

Men du slår Zlatan?

- Ja, så kaxig kan jag nog vara att jag hade gett honom pisk, haha.

Kan det rent av bli tävlingsspel för Markus Rosenberg framöver?

- Vi får se. Vi börjar med en hall, sedan får vi se vilken nivå man själv hamnar på.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk