Klasskompisarnas sannsaga - skriver padelhistoria

De var klasskompisar i flera år i Båstad. Nu får Calle Knutsson och Daniel Windahl skriva svensk padelhistoria i samma stad. "Att få göra det på hemmaplan känns nästan overkligt".

I dag blev det officiellt klart att Knutsson och Windahl tillsammans får ett wild card till huvudturneringen i World Padel Tour, den friplats som delas ut av arrangörerna. 

De behöver alltså inte ens kvala för att få spela 

Det innebär samtidigt att de blir de första svenskarna någonsin att få kliva in på den allra finaste padelscenen. Vilket också innebär 40 sköna WPT-poäng, samt en upplevelse för livet.

- Att få skriva svensk padelhistoria tillsammans med just Calle känns onekligen speciellt. Hur roligt som helst, säger Windahl.

Ja, det är onekligen en bra historia. De båda kände varandra redan innan de blev klasskompisar på högstadiet i Båstad, och sedan följdes hela vägen till tennisgymnasiet.

Skaermavbild 2018 06 24 Kl 231310Daniel Windahl och Calle Knutsson - i samma klass på tennisgymnasiet. Nu skriver de svensk padelhistoria tillsammans som första svenskar i en huvudturnering på World Padel Tour.

 

Samtidigt är det märkligt hur livet kan ta en in på oväntade vägar.

För det var knappast på en padelbana de tänkte att de skulle skriva in sig i historieböckerna när de närde stora drömmar i Båstad. Då var det tennis som gällde och både Knutsson och Windahl satsade allt på att nå toppen.

Calle Knutsson är dessutom en äkta Båstadspojk och att få kliva in i en WPT-turnering just där säger han är en nästan overklig känsla.

- Det är helt fantastiskt. Nånstans kanske jag har drömt om det, men tänkte aldrig att det skulle kunna bli verklighet. Det ska bli hur kul och coolt som helst att få spela WPT på ”himmaplan”. Och jag lovar att vi ska göra vårt allra bästa.

Windahl och Knutsson är kanske våra två bästa padelspelare i dag, men de har aldrig spelat ihop och eftersom båda normalt är backhandspelare måste de lösa rollfördelningen.

- Vi har faktiskt inte pratat om det. Men vi ska träna ihop och se vad vi kommer fram till, säger Knutsson.

Windahl säger att han värdesätter det här precis lika mycket som om han hade fått ett wild card till en Grand Slam-turnering under tenniskarriären.

Nu får de dessutom, i egenskap av WC-spelare, med största sannolikhet kliva in mot några av världens absolut största stjärnor.
Klart är att Windahl och Knutsson spelar på centercourten den 25:e juli.

Och att svensk padelhistoria däremd skrivs.

Förutom det wild card som delas ut till Knutsson och Windahl kommer det att kvalas om fyra platser med spelplatser både i Madrid och i Vilshärad.
Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk