Befrielsens stund: ”Vi har krigat”

Vilket vansinnigt drama. Till sist kunde Anton Andersson vråla ut sin glädje och falla ihop i armarna på sin partner Isak Arvidsson.

Situationen i herrarnas grupp 1 var så tillspetsad att den snarast liknade en thriller. Tre lag jagade en semifinalplats bakom gruppsegraren Daniel Windahl och Simon Vasquez.

Två matcher spelades parallellt och förutsättningarna ändrades hela tiden.

Ola Brodén och Björn Mossberg var nära en skräll mot Windahl och Vasquez. Två gånger breakade de i avgörande set och vid seger hade det blivit avancemang till semifinal.

Nu blev det förlust med 5-7, men deppet varade inte länge. Det visade sig nämligen att hoppet levde fortfarande.

För då pågick ännu matchen mellan Stefan Nilsson/Per Hjalmarsson mot Anton Andersson och Isak Arvidsson.

Runt banan stod konkurrenter och publik och räknade på sina miniräknare i mobiltelefonerna. Setskillnad? Gameskillnad?

Matematiken var till sist klar: när den matchen gick in i ett avgörande tiebreak i avgörande set visste vi att om Nilsson och Hjalmarsson vann skulle Mossberg/Brodén till sist gå vidare ändå – på gameräkning.

Men om Anton och Isak skulle vinna var deras semifinal säkrad.

Så blev det. Ett sanslöst drama tog till sist slut. 7-5 i tiebreak och Anton kunde nästan inte stå på benen här han omfamnade sin partner efter matchbollen. Ett högt vrål av lättnad hördes över hallen.

Vi som bevittnade dramat var nästan lika slut som spelarna. Padel blir inte mer dramatiskt.

- Det är så stentufft här. Och vi har verkligen krigat oss fram. Det har inte varit mycket skönlir, sa Isak Arvidsson efter dramat.

Hur sammanfattar ni er insats i gruppen?

- Det har varit tre så olika matcher. Egentligen spelade vi mest vårt spel mot Windahl och Vasquez. I de andra två matcherna blev vi lite för passiva. Jag slutade gå för smashen och Isak gick inte för sin volley, sa Anton.

I segerns stund ville Anton också hylla hela Mastersslutspelet.

- Alla som är här har varit så taggade just för att det blir så bra matcher. Man kan inte slappna av en sekund. Ingen går säker. Det ser man också på Windal och Vasquez som verkligen fått slita i alla sina matcher.

I grupp 2 höll favoritparen för trycket vilket i morgon ger oss följande semifinaler:

Vasquez/Windahl-Pålsson/Seger.

Stjern/Bonfré-Andersson/Arvidsson.

- För oss är det tredje gången gillt. Vi har förlorat mot dem på SM och i Västerås. På SM hade vi matchboll. Nu är det dags. Vi ska ta de chanser vi får, säger Anton Andersson.

Snacka om padelgodis. 

Skaermavbild 2018 12 08 Kl 174406Det lag som imponerade mest av alla i dag var Baharak Soleymani och Billie Gajic. Med skoningslös padel krossade de landslagsspelarna Matilda Hamlin och Ajla Behram med 6-2, 6-2.

 

 

I damklassen har Baharak Soleymani och Billie Gajic imponerat oerhört. De körde över Matilda Hamlin och Ajla Behram totalt med 6-2, 6-2.

I den andra gruppen har även Antonette Andersson och Anna Svedenhov spelat stabilt.

Dessa lag går nu in i semifinalerna som favoriter att till sist få spela en final som har alla förutsättningar att bli något verkligen minnesvärt.

I skuggan av Mastersslutspelet har herrar B hållit en otroligt hög nivå, där det till sist blev final mellan Hannes Pilser/Filip Svensson mot André Schlyter och Christoffer Persson.

Finalen slutade 6-2, 6-2 till Pilser/Svensson och frågan är om inte ett nytt svenskt storlag har sett dagens ljus. Paret har imponerat enormt hela helgen.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk