Stjärnglans när GLTK satsar på padel

Det blir stjärntätt på lördag när anrika tennisklubben GLTK i Göteborg drar igång sin satsning på padel. "Vi vill locka nya målgrupper och få fler medlemmar", säger Martin Waktel, GLTK:s padelansvarige.

GLTK (eller Göteborg Lawn Tennisklubb som är det vackra och korrekta namnet) är en av Sveriges mest anrika tennisklubbar med sina 118 år på nacken.

Nu väljer den stolta giganten att satsa på padel, vilket är intressant ur många aspekter.

GLTK har använt en av sina befintliga lokaler till att bygga fyra padelbanor inomhus.

- Vi har behållit den gamla designen. Hallen är faktiskt från början en TV-hall som Sveriges television byggde för TV-sändningar. Den hallen tog sedan GLTK över och kom att användas för tennis i 50 år. Så vi kommer bli påminda om vårt arv och tradition även när vi spelar padel, säger Waktel.

Vad är det som gör att GLTK nu tar steget och på allvar införlivar padel i verksamheten?

- Det finns många skäl. Vi har i dag 16 tennisbanor och tror att det ligger i balans med efterfrågan för en överskådlig tid framåt. Med fyra padelbanor stärker vi oss. Vi får ett bredare utbud, inte minst till våra medlemmar.

Skaermavbild 2018 08 29 Kl 180148

Martin Waktel, padelansvarig på GLTK.

 

Men Waktel tror även att padeln kan locka helt nya människor till GLTK.

- Ja, det kan locka helt nya målgrupper och vi tror och hoppas på ökat antal medlemmar det närmaste året. Sedan tror vi inte att det ena förtar det andra, men vi vi lär få se utövare som går från tennis till padel, men också vice versa.

GLTK:s padelhall har en smygpremiär nu på lördag, med bland annat kändisar som gör upp i en turnering.

Tomas Ravelli, Kennet Andersson, Anders Svensson, Bengt Andersson, Carin Koch, Helen Alfredsson, Fanny Sunesson, Magnus Gustafsson, Jan Apell, Niklas Timfjord och tennis/padelspelaren Viktor Stjern kommer.

Dessutom blir det en dam- och herrturnering med spelare från flera elitlag i Göteborg, bland annat handboll, fotboll, hockey och innebandy.

Smygpremiären på lördag sker dessutom i ett samarbete med Stadsmissionen.

- Det känns som att padeln som sådan skapar en inkluderande form. Lätt att lära sig och väldigt social, säger Anette Tingets från Stadsmissonen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk